Stiri

8 cauze care duc inevitabil la despartirea de iubit

Desi fiecare persoana cauta formule magice pentru o relatie perfecta, din nefericire acest lucru nu exista iar perfectiunea nu este un secret pentru fericire. Pentru ca relatiile sa dureze, partenerii ar trebui sa stie sa reactioneze si sa actioneze in special dupa ce dispar toti fluturasii din stomac. In aceasta idee, specialistii de la OnlineDatingErfahrungen.com vorbesc despre cele mai comune cauze care genereaza in mod inevitabil despartirea unui cuplu, oferind astfel raspunsuri la cateva intrebari ale caror raspunsuri sunt foarte importante si pentru el si pentru ea.

Cat de important este sa fii tu insuti intr-o relatie?

Printre cele mai comune cauze care duc la distrugerea unei relatii se numara falsitatea si ascunderea personalitatii reale. Chiar daca unele lucruri se vor a fi ascunse, mai ales cele despre propria persoana, ele vor iesi in lumina mai devreme sau mai tarziu si vor genera dezamagirea celuilalt partener. Acest lucru se intampla de cele mai multe ori online si de aceea, persoanele care apeleaza la testarea unei platforme de dating fac totul pentru a descoperi persoana reala cu care discuta.

Cat de important este adevarul intr-o relatie?

Increderea se poate recupera greu daca a fost pierduta. Chiar si minciunile mici si nevinovate pot genera o ruptura intr-o relatie. Dupa ce adevarul incepe sa fie evidentiat si sa iasa in lumina, increderea in partener/a va disparea si relatia va fi sortita esecului.

De exemplu, sa se ascunda existenta unor boli este o abordare total gresita. Pare incredibil, insa se mai intampla. Este un gest inconstient acela de a ascunde partenerului de viata si mai ales partenerului existenta unei boli cu transmitere, avand in vedere faptul ca acesta poate fi afectat grav. Atunci cand afla, cu siguranta, partenerul mintit va iesi din relatie.
Incapacitatea unui partener de a spune clar ceea ce il nemultumeste poate genera un comportament agresiv. Lipsa comunicarii poate genera suferinta si aceasta poate determina la randul sau despartirea.

Alte cauze frecvente ale despartirilor

  • Dependenta de partener. Cauzele care genereaza dependenta in cuplu sunt, de obicei, lipsa sigurantei, stima de sine scazuta si mai multe temeri, mai ales cea de abandon. Siguranta si increderea in propria persoana sunt foarte importante pentru o relatie buna pe termen lung, in care amandoi sa fie fericiti si multumiti.
  • Abuzul. Fie ca este vorba despre abuz fizic sau abuz emotional, acesta este o cale foarte sigura pentru distrugerea unei relatii. In majoritatea cazurilor partenerul nu este constient de abuzul emotional si isi da seama in ce situatie se afla abia in momentul in care isi recupereaza propria incredere in sine si constientizeaza ca se afla intr-o relatie toxica. In asemenea situatii, persoanele abuzate emotional sau fizic nu sufera doar din cauza despartirii. Recuperarea in urma unui abuz poate dura foarte mult si este conditionata strict de recuperarea increderii in propria persoana.
  • Dependenta financiara. Faptul ca exista un partener care domina relatia in ceea ce priveste latura materiala a acesteia, este un mod toxic de a supravietui. Independenta financiara este foarte importanta pentru cupluri.
  • Modul in care se impart treburile casnice. Nu este nici corect si nici echitabil ca unul dintre parteneri sa stea degeaba in timp ce celalalt se ocupa de toate treburile din casa. O astfel de relatie nu va supravietui foarte mult timp.
Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top