Curierul de Iasi

Evidenţa Populaţiei – raport de activitate februarie 2011

Direcţia Locală de Evidenţă a Persoanelor din Municipiul Iaşi şi-a făcut cunoscut raportul de activitate pe luna februarie 2011, principalii indicatori prezentându-se după cum urmează:

Din cele 559 acte de naştere înregistrate 10 au privit copii născuţi în străinătate, în 2 cazuri unul dintre părinţi fiind cetăţean străin.

Din cele 72 de căsătorii oficiate 34 au fost în zilele de sâmbătă şi duminică. S-au înregistrat 4 căsătorii mixte, între un cetăţean român şi unul străin, în toate cele 4 cazuri soţul fiind cetăţean străin (2 Rep Moldova, 1 Liban, 1 Iordania). O singură căsătorie a fost oficiată la Penitenciarul Iaşi deoarece soţul executa o pedeapsă privativă de libertate.

Din totalul celor 315 acte de deces înregistrate în luna februarie 2011, doar unul s-a produs în străinătate. 150 din decedaţi au fost bărbaţi în timp ce 16 copii cu vârsta între  0-14 ani.

Au fost eliberate cetăţenilor care au solicitat preschimbarea certificatelor de stare civilă 668 duplicate ale actelor de stare civilă pierdute deteriorate sau preschimbate la cerere. Dintre acestea 551 certificate de naştere, 63 de căsătorie şi 54 de deces.

Au fost întocmite 233 extrase de uz oficial către alte instituţii, 25 de Anexe privind menţiunile existente pe marginea actului de naştere iar 9 de cetăţeni au solicitat schimbarea numelui pe cale administrativă.

De la începutul anului au fost depuse 53 cereri de divorţ pe cale administrativă, 12 cereri fiind şi soluţionate prin eliberarea a 8 certificate de divorţ în alte 4 cazuri dosarul fiind clasat. Au fost puse în aplicare 55 de sentinţe de divorţ primite de la instanţele de judecată.

816 menţiuni au fost operate pe marginea actelor de stare civilă şi au fost eliberate 240 – Anexe  în vederea deschiderii succesiunii.

Pe linie de evidenţă a persoanelor s-au eliberat în total 3554 acte identitate din care 3394 cărţi de identitate şi 160 cărţi de identitate provizorii.

292 de persoane au solicitat eliberarea primei cărţi de identitate iar 2065 şi-au schimbat domiciliul iar 1212 şi-au stabilit reşedinţa în municipiul Iaşi; au fost luate în evidenţă la naştere, dobândirea cetăţeniei şi restabilirea domiciliului în România 552 de persoane.

La cererea persoanelor interesate s-au întreprins 812 verificări în Registrul Naţional de Evidenţă A Persoanelor.

Au fost efectuate 7 acţiuni cu staţia mobilă ocazie cu care au fost puse în legalitate 256 de persoane.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top