Diverse

Actionati corespunzator importiva coronavirus (COVID-19) respectand sfaturile medicilor si autoritatilor!

Coronavirus este o familie de virusuri care variaza de la raceala banala si pana la boli care pot provoca adevarate probleme ale sistemului respirator, precum un sindrom respirator acut sever. Exemple de coronavirus cu care populatia s-a confruntat pana in prezent, sunt reprezentate de MERS cunoscut ca sindromul respirator din Orientul Mijlociu si SARS care reprezinta un sindrom respirator acut sever.

In general, un virusurile din familia coronavirus, circula in randul animalelor insa au existat si exista in continuare exceptii de la regula, precum in cazul celor doua exemple de mai sus si in cazul situatiei in care ne aflam astazi cu noul COVID-19, virus care si-a facut prima data aparitia in China in orasul Wuhan.

In general, un astfel de virus provoaca de obicei simptome respiratorii. Prin urmare, este recomandata igiena de baza a mainilor, cum ar fi ca spalarea mainilor cu apa si sapun timp de cel putin 20 de secunde si igiena respiratorie, cum ar fi cand stranutati sau tusiti, fiind necesar sa folositi un servetel de unica folosinta pe care sa il aruncati apoi cu mare grija.

Pana in acest moment, nu exista tratamente specifice pentru coronavirusuri, dar simptomele pot fi tratate. Adesea, aceste simptome se pot confunda cu cele ale unei simple raceli sau cu simptome de gripa, astfel ca trebuie sa fim cu bagare de seama daca simtim ca este ceva in neregula cu organismul nostru, in special daca stim faptul ca am luat contact cu anumite persoane.

Virusul poate provoca pneumonie. In cea mai mare parte, cei care s-au imbolnavit sunt raportati cu simptiome de tuse, febra si dificultati de respiratie. Deoarece este practic vorba despre o pneumonie virala, antibioticele nu sunt de niciun folos. Medicamentele antivirale pe care le avem impotriva gripei nu vor functiona. Recuperarea depinde strict de puterea sistemului imunitar iar medicatia pe care o vom lua in caz de infectare cu noul COVID-19, se va administra strict pentru a tine sub control simptomele, acest virus, precum si banala raceala ori gripa, trecand de la sine. Multi dintre cei care au murit erau deja, aveau o varsta destul de inaintata, precum si o stare de sanatate precara.

Dezinfectia spatiilor iarasi este un subiect important, desi acest nou virus din familia coronavirus are o probabilitate extrem de mica de raspandire prin obiecte si suprafete. O dezinfectie corespunzatoare realizata cu produse superioare calitativ, este esentiala pentru diminuarea oricarui risc de raspandire si se poate face inclusiv de catre companiile responsabile cu serviciile de deratizare, dezinfectie si dezinsectie.

CompaniaDDD.ro se poate ocupa cu dezinfectia spatiilor, fie ca este vorba despre institutiile publice, scoli, gradinite, spatii ale firmelor private si asa mai departe. Aceasta firma de prestari servicii DDD, este incepand cu septembrie 2018, prima si singura firma de acest fel din România, ce detine standardul european CEPA.

Preventia este esentiala intr-o astfel de situatie, in special cand vorbim despre o problema reala, de-o gravitate mare, la nivel global.

Pe langa masurile luate de autoritati, este absolut necesar sa respectam intr-u totul sfaturile medicilor precum si indicatiile autoritatilor si bineinteles daca am luat la cunostinta informatii cu privire la suspecti de COVID-19 sau chiar noi insine am luat contact cu o persoana suspecta, sa informam autoritatile pentru a se putea lua toate masurile de siguranta necesare. Cu atat mai mult datorita faptului ca exista si persoane asimptomatice, adica persoane in cazul carora simptomele nu se manifesta, acestea avand toate sansele de a da mai departe virusul.

Astfel, daca ati intrat in contact cu persoane suspecte ori daca aveti febra, tuse si dificultati de respiratie, solicitati imediat sfaturi medicale si anuntati autoritatile, deoarece acest lucru se poate datora unei infectii respiratorii sau altei afectiuni grave, insa poate sa fie vorba si despre coronavirus.

 

 

 

 

 

 

 

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top