Stiri

Activitățile în aer liber pe care să le faci când vine primăvara

Primăvara este acea perioadă în care natura prinde din nou viață, iarba redevine verde, copacii înfloresc, florile te ademenesc cu mireasma lor, iar soarele te invită să îi simți din nou căldura. De aceea, ar fi păcat să nu profiți de acest anotimp, după o iarnă grea în care, din cauza frigului, ți-ai petrecut timpul mai mult în casă. Deci, iată activitățile în aer liber pe care să le faci atunci când vine primăvara.

Un picnic

Dacă dă acel strop de căldură de care ai nevoie, nu mai sta pe gânduri și profită de soarele pe care îl ai la dispoziție. Așa că pregătește-te ca să mergi la un picnic. Nu ai nevoie de multe lucruri, un coș, o pătură, o carte, câteva sandvișuri, o sticlă cu apă sau suc și ești gata să ieși la iarbă verde, ca să te relaxezi și să te bucuri de liniștea naturii. Fie că mergi singură, fie cu prietenii, cu siguranță peisajul și aerul curat te vor dezmorți și te vei încărca cu energie. 

Scoate bicicleta la aer 

Dacă afară s-a încălzit, iar condițiile meteo sunt optime, trebuie să îți scoți bicicleta la o plimbare, să străbați diverse trasee, de la clasicul cartier până la parcuri și păduri. Pedalează cât e ziua de lungă, ca să te menții în formă. Totuși, chiar dacă e primăvară, nu uita că se înserează destul de devreme, iar când soarele apune, asigură-te că ai suficientă lumină la dispoziție și rămâi în siguranță cu un far bicicleta. În plus, ia în considerare să apelezi și la alte accesorii bicicleta, precum stopul pentru spate, care are un rol important, mai ales când pedalezi pe carosabil și este ceață, seară sau când plouă, iar vizibilitatea este redusă. 

Jogging

După o iarnă în care, probabil, nu ai făcut foarte mult sport, nici exerciții fizice, e timpul să pui din nou sângele în mișcare și să îi oferi organismului doza de energie de care are nevoie. Trebuie să intri din nou în formă și să te menții. Așa că, chiar dacă timpul nu îți permite să faci jogging zilnic, măcar în weekend ai putea, după-amiaza, de exemplu, să practici această formă de mișcare în parc sau pur și simplu să alergi prin cartier, în ritmul tău, timp de o jumătate de oră. În felul acesta te vei menține în formă și vei pierde caloriile în plus. 

Clasica plimbare 

Cum vremea îți permite, e timpul pentru o plimbare, să iei străzile la picior și să te plimbi în lung și în lat, să iei pulsul societății. Dacă ești pasionată de fotografie, poți lua aparatul de fotografiat cu tine și să surprinzi diverse cadre care te impresionează. De exemplu, poate o clădire istorică, un cățel, o intersecție intens circulată sau ce îți mai place ție. Mișcarea e benefică, deci cu siguranță nu o să îți prindă rău. Important e să te aventurezi pe unde îți place ție, fie să fii spontană, fie să alegi un traseu pe care îl știi ca în palmă. 

Orice activitate ai face primăvara, în aer liber, fă-o în felul tău. Important e să te bucuri de viață, să te relaxezi în natură, să te bucuri de căldura soarelui, de peisajul specific anotimpului, de parfumul florilor, de culoarea intensă pe care o are iarba, de orice vrei tu. Ieși la un picnic sau la un grătar cu prietenii, cântați, dansați sau ascultați muzică. Ieși la o plimbare cu bicicleta, pedalează cât te țin picioarele, fie pe trotuar, în parc sau în pădure, unde te simți tu bine. De asemenea, fiind primăvară, trebuie să revii la forma fizică inițială și să scapi de caloriile în plus acumulate pe timpul iernii. Deci, ieși la aer și fă jogging, ca să îți pui sângele în mișcare. 

Sursă foto: pexels.com 

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top