Stiri

Acum poti sa folosesti Apple Pay in Romania

Incepand de astazi, Apple Pay este disponibil oficial si in Romania. Puteti inrola in aplicatia Wallet carduri, atat Visa cat si Mastercard, a urmatoarelor banci din Romania: Banca Transilvania, ING Bank, Orange Money, Revolut, Unicredit Bank, Edenred. Incepand de astazi Apple Pay este disponibil in inca 13 tari, dintre care si Romania.

In zilele ce urmeaza, mai multe banci vor oferi clientilor posibilitatea de a plati prin Apple Pay.

Acum poti sa platesti cu iPhone-ul prin Apple Pay oriunde este afisat simbolul contactless sau Apple Pay. Nu trebuie decat sa deblochezi ecranul telefonului, sa-l apropii de POS si sa apesi pe amprenta pentru confirmarea platii.

Cardurile pot fi introduse si in ceasurile Apple Watch. Si daca aveti mai multe carduri, puteti alege foarte rapid cu care dintre ele doriti sa faceti o plata.

In momentul de fata doar ING, Banca Transilvania, Orange Money si Revolut confirma compatibilitatea inainte de lansare.

Update: Conform postarilor de pe Facebook, BCR lucreaza in acest moment pentru a oferi posibilitatea utilizatorilor sai sa faca plati prin Apple Pay, iar Raiffeisen Bank spune ca din toamna va fi disponibil serviciul. (Sursa: comentarii pe Facebook)

Cum adaugi un card în Apple Pay in Romania in portofelul electronic pe iPhone

1. Pornesti aplicatia “Wallet” (Portofel) de pe iPhone;
2. Apasa pe butonul “Add Card”;
3. Selecteaza banca sau serviciul care a emis cardul sau scanezi cardul folosind camera foto a telefonului, fie introduci datele de pe card manual;
4. Introduci codul de confirmare primit prin SMS pe numarul atasat cardului la banca iar in cazul Revolut este de ajuns sa intri in aplicatia Revolut si sa apesi pe butonul „Add to Apple Wallet”.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Plata cu Apple Pay la @krud.romania

O postare distribuită de Orasul Iasi (@iasi4u) pe

Cum adaugi un card în Apple Pay în România în portofelul electronic pe Apple Watch

1. Pornesti aplicatia “Watch”, cea care permite configurarea cesului Apple Watch;
2. Cauti meniul “Wallet”;
3. De aici selectezi cardul din Wallet-ul de pe telefon pe care vrei sa il folosesti si apesi pe butonul „Add”. Va trebui din nou confirmare prin SMS pentru activare; (optional) pentru Revolut este de ajuns sa intri in aplicatia Revolut si sa adaugi cardul în Wallet-ul de pe ceas.

Daca cu cateva saptamani in urma Apple Pay functiona in Romania facand cateva trucuri, acum este functional 100% si oficial.

Cu iPhone si Apple Watch puteti plati folosind Apple Pay in magazine, restaurante, taxiuri si multe alte locuri in care exista un terminal POS contactless, oriunde in lume. Pentru cumparaturile in aplicatii sau pe site-uri web folosind browserul Safari cu Apple Pay, nu este necesar sa se completeze manual datele in formularul cardului sau sa se introduca in mod repetat informatii referitoare la transport sau optiunile de facturare.

Orice achizitie Apple Pay este autentificata doar cu o privire sau o atingere prin Face ID sau Touch ID sau folosind codul de securitate al dispozitivului.

Facebook Comments Box

2 Comments

2 Comments

  1. Pingback: Retrageri de numerar cu telefonul mobil, fără introducerea cardului, la bancomatele Băncii Transilvania – Iasi 4u

  2. Pingback: Apple Pay este acum disponibil si pentru BCR, OTP Bank si Credit Europe Bank – Iasi 4u

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top