Stiri

Aeroportul din Iași: Microbuzele înmatriculate în Republica Moldova nu vor mai putea staționa în parcarea Aeroportului

Parcarea din fața terminalului pentru microbuzele înmatriculate în Republica Moldova, care au beneficiat anterior de permise de la Aeroport, nu va mai fi disponibilă. Aceste microbuze pot în continuare să oprească în fața terminalelor pentru a permite pasagerilor să coboare și să încarce bagajele, dar nu vor mai avea acces la parcarea respectivă din cauza lucrărilor de construcție extinse, potrivit anunțului făcut de Aeroportul Iași.

Decizia de a impune aceste restricții are la bază eforturile de prevenire a situațiilor în care transportatorii moldoveni fără licență, care efectuează curse ocazionale, ar putea perturba traficul din aeroport, atrăgând pasageri din terminal și blocând zona de sosiri.

În prezent, parcarea este accesibilă doar autobuzelor Companiei de Transport Public și mașinilor de taxi acreditate de Aeroport.

În plus, se va intensifica prezența poliției în incinta aeroportului, iar un regulament privind accesul persoanelor va fi elaborat pentru a permite autorităților să aplice sancțiuni împotriva celor care încalcă regulile și legile în vigoare.

„Împreună cu autoritățile locale depunem eforturi pentru a descuraja aceste practici. Preocuparea noastră este să asigurăm confortul de care au nevoie pasagerii și să le oferim servicii de calitate, iar asta înseamnă inclusiv transport în siguranță pentru pasagerii din Republica Moldova, care reprezintă un procent însemnat din traficul total. Aeroportul este principala poartă de intrare în oraș și ne dorim ca toți cei care ajung la Iași să aibă parte de o experiență cât mai plăcută”, se mai arată în comunicatul Aeroportului Iași.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top