Stiri

Afla care este diferenta dintre un amplificator auditiv si un aparat auditiv

Multe persoane raporteaza un anumit grad de pierdere a auzului, aceasta afectiune devenind una dintre cele mai frecvente probleme de sanatate pentru persoanele de varsta a treia.

Montarea unui aparat auditiv pret accesibil este cea mai buna solutie, mai ales avand in vedere ca acesta poate fi acoperit de asigurarile sociale.

Daca esti tentat sa cumperi un amplificator auditiv, alege un aparat auditiv pret accesibil.

Unii pacienti nu sunt atrasi de perspectiva de a merge la doctor pentru un consult medical care sa le verifice auzul. Investitia ii poate speria, asa ca prefera sa aleaga un dispozitiv care este denumit amplificator auditiv. Este o alegere nefericita, deoarece pot gasi foarte usor variante profesionale, respctiv aparat auditiv pret accesibil, iar efectele pe termen lung pot fi, de asemenea, neplacute.

Aceste amplificatoare auditive pot functiona in anumite conditii, oferind senzatia de auz imbunatatit. Modelele se gasesc inclusiv online si arata aproape exact la fel ca un aparat auditiv pret accesibil. Chiar daca ambele dispozitive amplifica sunetele, exista o mare diferentiere intre cele doua produse:

  • Un aparat auditiv pret accesibil este un dispozitiv medical adaptat special in functie de nevoile fiecarui pacient. Sunt recomandate si montate de medici si profesionisti in domeniul sanatatii, care pot efectua ajustari in timpul controalelor regulate.
  • Un amplificator auditiv poate fi achizitionat fara prescriptie medicala sau evaluare auditiva de specialitate. Nu este personalizat in functie de nevoile fiecarui pacient, fiind disponibil in modele universale.

Amplificatoarele auditive sunt dispozitive electronice concepute la baza pentru persoanele cu capacitate normala de auz, dar pentru a le ajuta sa amplifice anumite sunete in scopuri recreative. Generic sunt cunoscute si sub numele de casti si nu sunt concepute pentru a fi purtate in permanenta. Exemple pentru utilitatea acestor amplicatoare auditive sunt plimbarile in natura cand doriti sa ascultati cantecul pasarilor sau freamatul padurii, cand mergeti la un concert si doriti sa auziti perfect muzica.

Din anumite puncte de vedere, aceste amplificatoarea pot fi asemanate cu ochelarii de vedere care se gasesc la supermarket si care ofera o marire potrivita tuturor. Amplificatoarele auditive includ uneori optiuni de volum, capacitati de reducere a zgomotului si setari multiple pentru diferite medii de ascultare. Cu toate acestea, nu sunt menite sa suplineasca lipsa auzului, asa cum face un aparat auditiv pret accesibil.

Totusi, multe persoane continua sa apeleze la amplificatoarele auditive, dar chiar daca se pot simti anumite imbunatatiri ale auzului, rezultatele nu sunt la performanta maxima. Un aparat auditiv pret accesibil, recomandat si montat de un profesionist ofera o mai mare satisfactie pentru purtator. Multe dintre atuurile unui aparat auditiv pret accesibil au legatura cu faptul ca sunt programabile pentru niveluri fine de sunete, intr-un fel care nu este disponibil in cazul amplificatoarelor.

Urechile pot fi foarte sensibile la sunetele puternice, dar pot sa nu identifice sunetele moi. Din acest motiv, programarea oricarui aparat auditiv pret accesibil este o operatiune de detaliu, care se preteaza la diferite grade de pierdere a auzului, in functie de diferite frecvente si tonuri. Sunetul trebuie sa fie reglat si modelat pentru fiecare pacient in parte, iar simplificarea oferita de amplificatoarele auditive nu functioneaza in mod sanatos pentru majoritatea pacientilor.

Folosirea unui amplificator audio este riscanta, deoarece lipsa unui consult medical de calitate poate deteriora auzul si mai mult, din cauza amplificarii inutile a suntelor care pot fi inca auzite. De asemenea, lipsesc multe dintre caracteristicile tehnologice avansate de care dispune un aparat auditiv pret accesibil.

Spre deosebire de amplificatoare, un aparat auditiv pret accesibil este programat pentru nivelul de pierdere auditiva individual, pentru fiecare pacient in parte. Mai multe informatii despre aparate auditive Retroauriculare poti afla pe www.wesound.ro.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top