Stiri

Ai dificultăți financiare în pandemie? TOP 3 metode de a reduce cheltuielile lunare

Pandemia a afectat multe afaceri din România și din lume, iar dacă te numeri printre angajații care și-au pierdut job-urile sau cărora le-a fost micșorat salariul, cu siguranță te îngrijorezi constant din cauza cheltuielilor lunare ce devin din ce în ce mai mari.

Chiar dacă această perioadă este ideală pentru vacanțe, iar anul trecut pe vremea asta erai deja la mare sau la munte, bucurându-te de relaxare și de odihnă, acum gândurile tale se îndreaptă doar către variante de a minimiza pe cât posibil costurile curente, pentru a avea cât mai puține datorii.

Vestea bună este că situația se va ameliora, la fel cum s-a întâmplat și în cazul crizei financiare din 2008, când companiile și-au revenit surprinzător de repede, trendul de creștere financiară fiind mai dezvoltat decât înainte. Însă, pentru a ajunge în acel punct, este important să cauți soluții pentru a nu acumula datorii.

Iată 3 metode prin care poți reduce cheltuielile lunare!

Este adevărat că lista cheltuielilor lunare crește, odată ce familia se dezvoltă, însă ele pot să și scadă dacă ești atent la câteva aspecte.

 

  • Planifică bugetul

 

La începutul lunii poți planifica bugetul familiei astfel încât să aloci o parte din el pentru cumpărături, alta pentru facturi și una pentru situații neprevăzute. Împarte-l pe săptămâni și fă în așa fel încât doar 80% din el să fie dedicat vizitelor la supermarket. Restul de 20% va fi disponibil pentru cumpărături urgente de la magazinele din apropierea casei sau pentru micile capricii atunci când ieși cu familia în oraș.

 

  • Organizează-te la cumpărături

 

Dacă pleci la cumpărături fără o listă, vei veni acasă cu o mulțime de produse care te-au încântat în magazin, fie din perspectiva prețului, fie din cauză că ți-au făcut poftă, însă nu pentru că aveai nevoie de ele. Cel mai bine este să îți faci timp și să planifici cu responsabilitate felul în care îți vei cheltui banii la magazin data viitoare. 

Pune pe listă doar produsele de care ai nevoie. Verifică prețul online și fă un calcul estimativ, pentru a știi dacă ai suficienți bani pentru ele. Pandemia a scumpit mâncarea, iar acest lucru se va întâmpla și în continuare. Dacă depășești bugetul, identifică produsele la care poți renunța sau înlocuiește-le pe cele mai scumpe cu unele mai ieftine. 

 

  •  Refinanțează-ți creditul

 

Dacă cheltuielile tale lunare implică și o rată destul de mare la bancă, o soluție poate fi refinanțarea creditului și, astfel, vei putea plăti o sumă mai mică o perioadă lungă de timp. Această opțiune poate fi temporară, urmând ca, atunci când veniturile tale vor reveni la normal, să îți achiți anticipat datoria fără a plăti dobândă în plus.

În concluzie, o organizare mai bună îți va asigura un control asupra finanțelor și o conduită de consum mai potrivită nevoilor tale. Vestea bună este că, odată ce îți vei însuși aceste obiceiuri, când situația financiară se va regla, vei fi capabil chiar să economisești bani lunar, achiziționând doar produse de care ai cu adevărat nevoie.

Sursa foto: shutterstock.com

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top