Stiri

Vrei sa incepi o noua afacere in domeniul transportului? Iata ce trebuie sa faci ca sa fi lipsit de griji!

O afacere este intotdeauna riscanta, mai ales daca esti la inceput si nu ai mai condus o firma niciodata. Inainte de a porni pe acest drum, trebuie sa stii ca ai nevoie de o suma consistenta de bani pentru a-ti achizitiona masinile pentru transport. 

In primul rand, inainte sa incepi activitatea, trebuie sa te decizi ce fel de transport vei asigura: persoane, marfa, curierat etc. Pe langa asta, ai nevoie de un plan de afaceri, cunostinte administrative si experienta in exploatarea burselor de transport. Daca nu esti foarte experimentat, cel mai bine este sa apelezi la o firma de leasing care sa iti ofere consultanta si sa te ajute in toate demersurile de care ai nevoie. 

Citeste in continuare cateva sfaturi pentru o afacere de succes

  • Angajeaza oameni de incredere

Este foarte important ca atunci cand incepi o afacere sa ai langa tine persoane de incredere, care sa te ajute si sa isi duca toate sarcinile la bun sfarsit. Pe langa asta, trebuie ca angajatii tai sa fie foarte bine instruiti pentru ca, de exemplu, bursa de transporturi marfa se schimba constant. 

  • Scrie un plan de afaceri

Un plan de afaceri iti va ghida deciziile si drumul ascendent pe care trebuie sa mearga noua ta firma. In plus, daca il ai foarte bine pus la punct, poate deveni un document care ofera toate detaliile despre afacerea ta si poate fi atragator pentru investitori sau institutii financiare. Planurile de afaceri trebuie sa detalieze serviciile, gama de preturi, ce avantaje ai fata de concurenta, valoarea estimata a companiei, planurile financiare si cele de marketing dar si o analiza SWOT, care sa includa riscurile si oportunitatile pe care le poti intampina in viitor.

  • Dezvolta-ti un brand care poate sa devina cunoscut

Este extrem de important sa iti faci afacerea vizibila si sa construiesti un brand care sa iti aduca clienti si investitori de incredere. Alege un logo interesant, care sa ramana in mintea clientului si care sa atraga atentia. Il poti folosi pe carti de vizita, facturi, etichete si toate celelalte elemente de business. Mai mult de atat, construieste-ti un site care sa fie usor de utilizat si gasit in mediul online. Iti poti atrage clienti folosind strategii de marketing offline si online, precum publicitatea.

  • Asigura-te in caz de incidente neplacute

Nimeni nu isi doreste ca pe parcursul unui transport sa existe incidente care sa puna in pericol bunul mers al afacerii. Totusi, cum aceste lucruri nu pot fi prevazute, trebuie sa ai o solutie amiabila in caz de accident la care sa apelezi. Mai mult, ai optiunea de management al flotei, adica consultanții Business Lease gestioneaza achizitia, intretinerea si vanzarea vehiculelor tale. 

Asadar, daca iti doresti sa incepi o noua afacere, ai nevoie de foarte multa rabdare si ajutor de nadejde in demersurile tale. Nu uita ca este extrem de important sa ai un plan de afaceri bine stabilit, pentru a stii incotro se indreapta businessul tau. 

Sursa foto: shutterstock.com

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top