Stiri

Ai părul degradat? Iată ce greșeli să nu mai faci în rutina de îngrijire a părului

Puține femei se pot lăuda, în realitate, cu aspectul impecabil al părului lor. Cele mai multe dintre ele se confruntă cu fire deteriorate și vârfuri despicate, iar cauzele sunt numeroase: poluare, alimentație incorectă și, mai ales, o rutină incorectă de îngrijire. Fără să vrei, probabil că și tu comiți unele erori atunci când îți speli sau îți aranjezi părul. Pe termen lung, efectele sunt vizibile și durează mult să repari ceea ce s-a degradat. De aceea, află ce afectează starea podoabei capilare și renunță la aceste obiceiuri nocive.

Descoperă ce greșeli să nu mai faci în rutina de îngrijire a părului pentru a evita deteriorarea acestuia

  • Nu îl tunzi suficient de des.

Trebuie să scapi de concepția conform căreia părul lung este frumos oricum. De multe ori, stiliștii observă persoane care refuză să se tundă doar din dorința ca acesta să atingă lungimea pe care o doresc ele, însă aspectul firului de păr lasă de dorit. 

Părul tern, lipsit de strălucire, cu fire aspre, are nevoie să fie revitalizat, în niciun caz lăsat să crească în continuare. Tunsorile regulate te vor ajuta să-i păstrezi aspectul proaspăt și mătăsos și te va scăpa de vârfurile uscate și despicate. Cu îngrijirea necesară, el va crește în timp și vei putea ajunge la lungimea dorită. 

  • Folosești măști do it yourself.

Rețetele pentru produse cosmetice făcute în casă se găsesc peste tot pe Internet, însă nu înseamnă că este o idee bună să le aplici. Majoritatea ingredientelor folosite în astfel de măști, precum sucul de lămâie sau gălbenușul de ou au doar efecte nocive asupra scalpului și a firului de păr, uscând-ul excesiv sau lăsând în urmă reziduuri de care nu ai nevoie. Mai mult decât atât, îți pot irita pielea și nu vei avea parte de efectele pozitive pe care le aștepți. 

Dacă vrei să te bucuri de calitatea acestora, este mai indicat să le incluzi în meniul tău. Iată 5 alimente ce conțin keratină și ajută la păstrarea sănătății părului.  

  • Nu îl hidratezi suficient.

Pe lângă spălare, un pas important este asigurarea gradului de hidratare necesar pentru ca părul tău să nu fie tern și să se deterioreze rapid. În acest sens, cea mai bună măsură pe care o poți lua este să apelezi la produse profesionale. Poți aplica o mască de păr hidratantă, de la Abbate.ro. Acolo vei găsi și alte soluții de îngrijire recomandate de experți. În acest sens, apelează cu încredere la șampoanele pentru păr vopsit, care se usucă și se deteriorează mai rapid. Ai la dispoziție mărci precum Morrocanoil, Wella, L’oreal sau Kerastase.

  • Îl speli cu apă fierbinte.

Chiar dacă ești o fană a dușurilor fierbinți, trebuie să știi că părul trebuie spălat cu apă aflată la o temperatură medie. În caz contrar, firele se vor usca și se vor degrada mai repede decât în mod normal.

Prin urmare, nu este deloc dificil să îți menții părul sănătos și mătăsos. Evită aceste greșeli, urmează o rutină de îngrijire în mod regulat și te vei bucura de o podoabă capilară aspectuoasă!

Sursa foto: Unsplash.com

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top