Stiri

Ai un teren nefolosit lângă casă? Transformă-l în propria livadă cu fructe organice!

Dacă ai avut ocazia să consumi până acum fructe și legume organice, atunci ai observat că acestea au un gust deosebit comparativ cu produsele din lanțurile de supermarket-uri. În plus, știi că pesticidele sunt dăunătoare organismului uman și consumul frecvent al alimentelor tratate chimic pot avea urmări grave.

Dacă ai moștenit, deții deja sau vrei să cumperi o casă cu teren, atunci ai cea mai bună alternativă pentru a-ți asigura o alimentație mai sănătoasă. Poți să te ocupi de creșterea legumelor și fructelor în propria curte. Bineînțeles, va trebui să investești timp și bani în câteva unelte, precum motoburghie și plantatoare, așa cum sunt cele oferite de Atomico și să ai răbdare pentru a te bucura de rezultatele obținute.

Cultivarea pomilor fructiferi și a legumelor îți oferă sănătate și se poate transforma rapid într-un hobby care este bun pentru psihic. Dacă vrei să te alături ideii de a avea propria grădină, în cele ce urmează vei afla care sunt primii pași pe care trebuie să îi parcurgi.

Descoperă cum poți să transformi un simplu teren într-o livadă roditoare:

Pregătirea terenului

A transforma un teren din jurul casei în propria livadă nu este simplă, însă merită orice efort. Pentru început, înainte de planta pomii fructiferi, este esențial să verifici și să pregătești terenul.

Iată ce trebuie să urmărești:

  • terenul trebuie să fie plat sau ușor înclinat
  • solul trebuie să fie adânc și bine drenat
  • terenul trebuie  curățat și păstrat în acest fel, fără pietre, resturi sau rădăcini de plante
  • înconjoară zona cu gard, astfel încât pomii să fie protejați de animale sau chiar de vânturi puternice.

Este important, de asemenea, să ai o sursă de apă în apropiere și lumina solară suficientă pentru ca pomii să se bucure de o dezvoltare armonioasă. Știai că pe timpul verii pomii trebuie să se bucure de cel puțin 7 ore de soare neîntrerupt?

Determină punctele cardinale

Determină corect punctele cardinale pentru succesul pe termen lung al livezii tale, cu ajutorul busolei sau a unei aplicatii pe telefon. Partea estică a terenului este privilegiată, deoarece solul va avea o temperatură mai blândă, ceea ce permite o umiditate adecvată a solului. Partea vestică este cea mai caldă, apa evaporându-se acolo cel mai rapid. Prin urmare, o soluție ar fi plantarea pomilor cu rădăcini și frunze mai puternice în acea zonă.

Folosește deșeuri organice

Solul are nevoie de deșeuri organice pentru a menține sănătatea pomilor fructiferi, acestea asigurând o cantitate adecvată de nutrienți pentru plante.

Poți folosi chiar și anumite deșeuri precum:

  • zaț de cafea( plante ce iubesc solurile acide)
  • coji de ouă( furnizează calciu plantelor)
  • coji de banane( oferă potasiu solului)

Alege pomii fructiferi

Înainte de a alege răsadurile pentru livada ta, trebuie să studiezi clima din regiune, pentru a determina ce tip de pomi sau plante se dezvoltă fără probleme.

După pregătirea terenului și identificarea speciilor potrivite, este timpul să achiziționezi puieții de pomi. Aceștia trebuie să fie viguroși, cu rădăcini sănătoase și bine formate.

Primele fructe pe care le vei savura din grădina ta vor fi cu siguranță cele mai bune pe care le-ai mâncat până în acel moment. Nu uita însă să investești și în echipamente de grădinărit pentru a amenaja și întreține grădina! Și tot ceea ce îți mai rămâne de făcut este să te bucuri de toate beneficiile oferite de acea bucată de pământ!

Sursa foto: shutterstock.com

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top