Stiri

Flori potrivite pentru a fi dăruite de 1 martie

Oferirea florilor de 1 Martie este un gest inevitabil care are o mulțime de semnificații. 1 Martie reprezintă începutul primăverii, iar toată lumea asociază primăvara cu florile, cu renașterea naturii, cu noile începuturi. Florile sunt cadoul pe care orice femeie îl apreciază și care și-a păstrat notorietatea și eleganța odată cu trecerea timpului. Așadar, pe lângă frumosul mărțișor, simbol al primăverii, adaugă și un buchet de flori sau un aranjament floral pentru a face un cadou plin de bucurie. De asemenea, o altă idee inspirațională este să transformi buchetul de flori într-un mărțișor, adăugându-i un șnur alb-roșu, simbolul începutului de primăvară.

Florile de primăvară sunt vedetele acestei perioade, iar dacă vrei să transmiți un mesaj anume, plin de apreciere, dragoste și respect, alege-le în funcție de semnificațiile lor. Iată care sunt cele mai dăruite flori pentru 1 Martie:

Narcisele

Narcisele sunt asociate cu renaşterea, cu noile începuturi, datorită faptului că sunt printre primele flori care apar primăvara. Narcisa este considerată și floarea prieteniei şi a respectului. În China, ea simbolizează norocul, prosperitatea şi speranţa, așa că un buchet cu narcise oferit în prima zi de primăvară este cum nu se poate mai potrivit.

În plus, narcisele sunt florile celor născuți în luna martie, deci le poți oferi cu ocazia zilei de naștere pe parcursul întregii luni, nu doar pe 1 Martie.

Freziile

Freziile sunt o alegere comună atât a femeilor cât și a bărbaților care vor să facă un cadou parfumat. Acestea sunt un simbol al încrederii, al prieteniei și al inocenței, dar sunt considerate și florile misterului datorită parfumului lor subtil și sublim. În epoca victoriană, freziile simbolizau încrederea dintre parteneri, așadar sunt foarte potrivite dacă vrei să le dăruiești persoanei iubite la început de primăvară.

Lalele

Lalelele sunt printre cele mai populare și iubite flori de primăvară, iar acest lucru nu este deloc întâmplător. Pe lângă faptul că se găsesc într-o varietate de culori impresionante, lalelele sunt și un simbol al iubirii statornice și profunde, devenind astfel un cadou perfect pentru persoana iubită, dar și pentru cei apropiați.

În funcție de culoare lor, lalelele pot avea diferite semnificații. Lalelele roșii sunt simbolul dragostei, în timp ce lalelele mov reprezintă distincția și respectul. Cu cele albe îți poți cere iertare, iar cele galbene transmit mesajul „Totul va fi bine”, fiind vesele și optimiste.

Când vrei să spui cuiva „Îți doresc o primăvară minunată!”, un buchet cu lalele multicolore este o alegere cu care vei avea succes.

Zambile

Zambilele sunt un simbol ala fecțiunii, fiind potrivite dacă vrei să faci un cadou unor persoane dragi din familie sau prietenelor. Zambila este asociată și cu fidelitatea și constanța sentimentelor. Bunătatea, tandrețea și amabilitatea sunt și ele simboluri ale zambilei, așa că nu uita de această floare dacă vrei să le faci o surpriză de Mărțișor celor apropiați.

Fie că alegi un buchet de flori sau optezi pentru un aranjament floral de 1 Martie nu uita că cele mai frumoase cadouri sunt florile. Transmite sentimente sincere, acum la început de primăvară, cu ajutorul lor.

Sursa foto> https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/flori-de-primavara-floare-inflorire-flora-948615/

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top