Diverse

Alege cu grija tablourile din casa ta!

Peretii casei tale pot spune o multime de povesti, iar tu vei fi creatorul acestor povesti. Aceste povesti vor fi compuse din tablouri pe care tu va trebui sa le alegi in functie de cateva reguli.

Da frau liber imaginatiei!

Casele nu sunt reprezentate doar din camere care trebuie umplute cu mobilier sau podele care trebuie decorate cu covoare si accesorii de tot felul, ci mai sunt si peretii. Peretii te inconjoara si sunt mereu in fata ta. Si chiar daca pot parea deseori neimportanti, in realitate sunt mult mai prezenti in viata ta de zi cu zi decat ai crede.

Si daca camerele sunt destul de usor de decorat, peretii sunt un loc in care imaginatia ta va prinde contur in realitate. Aici poti agata orice: fotografii inramate, pandantive, amulete, mobilier si, desigur, tablouri. Poti agata orice, de la tablouri canvas personalizate si pana la reproduceri ale unor opere celebre.

Cum sa alegi tablourile

Casa ta e mica? Daca locuiesti, de exemplu, intr-un apartament cu o camera sau cu doua camere, spatiul disponibil probabil nu va fi prea mare pentru a agata tablouri. Daca ai decis sa pui, de exemplu, in zona de zi, un frumos mobilier modern, dintre cele modulare, care iti permite sa organizezi spatiul disponibil intr-un mod strategic, ai putea introduce tablourile in spatiile libere. Alege tablouri canvas abstracte, disponibile la magazine online precum weframe.ro

Poti crea un joc geometric din tablouri patrate mici, asezate unul langa celalalt. Fantezia ar putea fi aceeasi sau diferita, dar important este ca, intr-un fel, tablourile sa respecte tema centrala a compozitiei, astfel incat sa existe un punct comun intre picturile tale.

Daca, pe de alta parte, peretele tau este complet liber, ai putea sa folosesti orice forma, si mai ales atarnand tablourile pe vertical. Incearca sa alternezi tablourile cu imagini color cu cele alb-negru si, de ce nu, chiar si cu cateva desene. Efectul este, cu adevarat, placut ochiului.

Daca locuiesti intr-o casa mai mare si, prin urmare, ai norocul de a avea spatii mai mari, poti alege si un tablou mai mare pentru unul dintre peretii tai, in timp ce, pe alt perete liber, te poti gandi si la compozitii de tablouri mai mici.

Unde trebuie sa pui tablourile? In ce camera intentionezi sa decorezi peretii? In functie de zona casei pe care intentionezi sa o decorezi, temele si subiectele pot fi diferite.  De exemplu, poti alege tablouri canvas bucatarie care sa aminteasca de elementele specifice ale acestui loc (fructe, alimente, cesti de cafea etc). Pana la urma, tu esti cel care stabileste regulile, care cu siguranta vor fi cele mai bune pentru ca trebuie sa te faca sa te simti bine. Alegerea tablourilor pentru fiecare camera necesita o serie de rationamente, pe care nu aplici doar bazandu-te pe spatiul pe care il ai disponibil sau pe semnificatia camerei. Intreaba-te de ce ai cu adevarat nevoie.

Culorile peretilor sunt un bun punct de plecare pentru alegerea tablourilor. Incearca sa creezi armonie, succesiune si legatura intre toate aceste elemente, asa cum se intampla deja in natura, unde totul este conectat in mod minunat si intim. Acest lucru te poate aduce mai aproape de cine esti cu adevarat. Si acest lucru nu te poate face decat sa te simti bine!

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top