Stiri

Alege un instalator sanitar pentru lucrări simple și complexe

Instalatorii sanitari sunt specialiști în asamblarea sistemelor de apă rece și caldă, precum și a sistemelor de canalizare. De asemenea, efectuează lucrări de întreținere și reparații. Un instalator sanitar este responsabil pentru instalarea sistemelor de apă rece și caldă, precum și a sistemelor de canalizare în clădirile noi și vechi.

În construcții, montează conductele pentru apă și canalizare, astfel încât să poată fi apoi zidite. Trag apa din stradă la punctul de distribuție din subsol. De acolo trag țevile către etajele superioare și spre bucătărie și baie. Ei realizează instalațiile pe baza planurilor de construcții și a arhitecților.

Dacă locuiești în Iași, apelează la un instalator Iasi pentru a te ajuta să conectezi aparatele sanitare și accesoriile din bucătărie, baie și duș. Instalatorii sanitari lucrează cu deosebită atenție la asamblarea pieselor vizibile din plastic, ceramică și oțel cromat: căzi și cădițe de duș, lavoare, toalete sau accesorii precum robinete și baterii. Instalatorii sanitari au stăpânit tehnicile de lucru ale procesării materialelor. Folosind unelte și mașini adecvate, aceștia taie filetele, etanșează liniile și conectează componentele individuale cu șuruburi, conexiuni conectabile sau conexiuni dințate.

Vrei să înlocuiești bateria?

Un instalator efectuează, de asemenea, lucrări de întreținere și reparații, renovări, înlocuirea robinetelor de apă sau sifoane care picură etc. Atenție însă, dacă ai nevoie de un specialist care să conecteze mașini de spălat haine sau vase la rețea, cel mai bine are fi să apelezi la un electrician Iasi.

Un instalator sanitar autorizat lucrează singur sau în echipe mici. Instalatorii care lucrează în companiile de construcții cunosc pericolele de pe șantier și se protejează pe ei înșiși și pe angajați, respectând reglementările de siguranță și luând măsuri de prevenire a accidentelor. Pentru a nu pune în pericol mediul, instalatorii acordă atenție respectării reglementărilor de protecție a mediului. În acest fel, se asigură că apa murdară și de ploaie este drenată, curățată și eliminată corespunzător.

Care este scopul profesiei de instalator sanitar?

O persoană modernă trebuie să păstreze spațiile calde iarna și răcoroase vara, astfel încât apa rece și caldă să curgă de la robinetele de apă, iar sistemul de canalizare să funcționeze corect. Toate acestea sunt asigurate de instalatorii de sisteme și echipamente sanitare-tehnice care lucrează la diferite companii, instituții, pe șantierele de construcții, în locuințe și servicii personale. În timpul construcției clădirilor, instalatorul efectuează toate lucrările de instalare a sistemelor de încălzire, alimentare cu apă și canalizare. Scopul profesiei de instalator sanitar este de a efectua lucrări de instalații sanitare, de canalizare, încălzire, rețele de ventilare și fitinguri, instalează și etanșează consolele pentru dispozitive, montează instalații de apă, conducte de canalizare și conducte principale. Instalează căzi, chiuvete, toalete, baterii, boilere, mașini de spălat și alte echipamente sanitare, completează îmbinările de canalizare.

Această profesie este una dintre cele mai vechi meserii în sensul modern al cuvântului. Omenirea a inventat alimentarea cu apă și canalizarea la mijlocul mileniului 11 î.Hr. Conductele de canalizare din lut erau așezate de-a lungul străzilor orașului pentru ca apele uzate să se scurgă. Oamenii care au adus apă curată în oraș și au scos apa murdară, au fost primii instalatori din istoria omenirii.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top