Fashion

Cum potrivești pantofii cu rochia? Iata 5 aspecte pe care nu trebuie să le neglijezi!

Succesul unei ținute, mai ales când este vorba despre o ținută cu rochie, constă în echilibrul tuturor elementelor și alegerea corectă a acestora, mai ales a pantofilor. Nu toate perechile de pantofi se potrivesc oricărei rochii, așa că este bine să ții cont de anumite reguli, pe care ți le vom prezenta în continuare.

  • Tipul rochiei

În momentul în care decizi să alegi pantofii pentru o ținută cu rochie, trebuie să ții cont de tipul acesteia. Unele rochii pot fi purtate doar cu pantofi eleganți, pe când altele îți oferă anumită libertate. Rochiile lungi și cele midi se pot purta alături de pantofi stiletto, deoarece reprezintă cea mai elegantă opțiune. Bineînțeles, poți alege și pantofi stiletto cu rochii mini, însă este foarte important stilul rochiei și pe cât posibil, alege ca pantofii să fie în centrul atenției, nu rochia. Rochiile midi sunt perfecte pentru a fi purtate cu pantofi decupați în față. iar rochiile office sau de zi se potrivesc de minune cu pantofi cu toc gros.

  • Asortarea pantofi-rochie

În ceea ce privește asortarea cromatică, trebuie să știi că lucrurile nu sunt atât de complicate pe cât par. Astfel, trebuie doar să ții cont de câteva reguli generale: întotdeauna alege culori complementare și doar în ocazii speciale și bine selecționate, culori contrastante. La o rochie neagră, cei mai indicați sunt pantofii negri, însă dacă este posibil alege o textura diferită. Spre exemplu, dacă rochia este simplă, dintr-un material ce pare mat, atunci pantofii pot fi din lac. La unele evenimente, poți opta și pentru pantofi albi, mai ales dacă ești în centrul atenției prin prisma evenimentului, deoarece o astfel de combinație atrage toate privirile. 

  • Alegerea tocurilor în funcție de eveniment 

Înălțimea și tipul de toc trebuie alese în funcție de eveniment, astfel încât să te simți perfect. Astfel, dacă este un eveniment de doar câteva ore și dacă ești obișnuită să stai pe tocuri, poți opta cu încredere pentru pantofi cu toc de peste 7 cm, chiar și stiletto. În schimb, dacă nu porți tocuri în general sau dacă evenimentul este de durată (spre exemplu o nuntă) alege tocuri sub 7 cm, mai groase, care îți vor oferi stabilitate.

  • Optează întotdeauna pentru pantofi din 100% piele naturală

Indiferent de rochia pe care o vei purta, pantofii trebuie să fie calitativi. De aceea, îți recomandăm cu încredere pantofi eleganti dama de la Marelbo, producător local, din inima Bucovinei. La Marelbo vei găsi cei mai frumoși pantofi realizați din 100% piele naturală, pe care îi poți comanda online sau pe care îi poți cumpăra din magazinele fizice (există aproape 60 de magazine în marile orașe din țară). Toți pantofii sunt fabricați în România și au prețuri de producător.

  • Pantofi sau rochie: care este elementul principal?

Nu în ultimul rând, trebuie să stabilești care este elementul principal al ținutei: rochia sau pantofii? Daca vrei ca pantofii să fie în centrul atenției, alege unii într-o culoare deosebită sau cu un model special. Dacă îți dorești ca rochia să iasă în evidență, alege pantofi simpli, dar de efect, într-o culoare neutră.

În încheiere, am vrea să știm dacă tu ții cont de aceste aspecte când potrivești rochia cu pantofii!

Sursa foto: https://drive.google.com/file/d/1WyWMsRK9GeZ4fi30baQJf0nFnDvJEFFZ/view?usp=sharing

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top