Stiri

Amplificatorul audio sunetul diferit pentru fiecare

Iubitorii de muzica au nevoie de un sunet clar si puternic care sa scoata in evidenta toate particularitatile melodiei ascultate. In functie de dizpozitivul ce o reda, muzica suna diferit, iar calitatea acesteia poate fi imbunatatita cu usurinta cu ajutorul unui amplificator audio de calitate.

Amplificator audio pentru finetea sunetului

Amplificatorul audio este dispozitivul responsabil cu ridicarea performantelor sunetului preluat dintr-un anumit dispozitiv (televizor, tableta, telefon, etc) ce va fi redat prin intermediul unor difuzoare.

Piesa muzicala este realizata de catre artisti, la o anumita calitate, iar felul in care aceasta se aude poate varia in functie de dispozitivul ce o reda.

Istoria amplificatorului incepe in anul 1909 atunci cand De Forest inventeaza trioda cu vid, iar acesta este elementul folosit de catre primele amplificatoare.

1948 este anul in care clientii si-au rafinat gusturile pentru muzica redata la o calitate superioara, iar unul dintre cei nemultumiti de calitatea acesteia era Saul Marantz. Acesta va inventa in 1952 primul pre – amplificator din istorie, iar calitatea amplificatoarelor ce poarta marca Marantz devine de-a lungul timpului legendara.

Amplificatorul audio este o componenta ce nu ar trebui sa lipseasca din casa niciunui pasionat de muzica sau de filme. Amplificatoarele moderne sunt de puteri si impedante diferite si pot avea doua sau mai multe canale.

Ca sa achizitionati un amplificator audio trebuie sa stiti ce va doriti, pentru ce il veti intrebuinta. Dupa ce stabiliti aceste detalii, va calculati bugetul si abia dupa va indreptati spre a cerceta ofertele de pe piata de electronice.

Gama de preturi este variata si incepe de la cateva sute de lei, iar limita superioara poate depasi pretul unui apartamente de lux.

Nu trebuie sa ne lasam amagiti de pretul scazut si de aspectul placut al amplificatoarelor, deoarece aceste aspecte tin mai mult de marketing iar performantele sunt scazute.

Un amplificator audio performant este voluminos si are un aspect rudimentar, dar calitatea sunetului il scoate in evidenta si face diferenta intre cei mai fini cunoscatori si ascultatorii obisnuiti.

Alegerea celui mai bun amplificator audio este greu de realizat, datorita bogatiei de oferte cu care suntem asaltati.

Criteriile de care trebuie sa tinem seama sunt destul de putine insa:

  • Impedanta;
  • puterea;
  • banda de frecventa;
  • marca.

Brandul produsului este foarte important deoarece aceasta ne certifica un producator cu o experienta bogata ce a testat si produs mai multe generatii de amplificatoare de-a lungul timpului, iar numele acestuia ne ofera garantia calitatii si a fiabilitatii.

Amplificatoarele Denon si Marantz sunt printre cele mai bune produse prezente pe piata romaneasca. Designul robust si sobru ne ofera certitudinea ca piesele folosite la realizarea acestora sunt de cea mai buna calitate, iar sunetele muzicale sunt puternice si delicate indiferent de sursa din care provin.

Basul este adanc si profund, inaltele si mediile sunt clare si lipsite de agresivitate. De asemenea, consumul de energie electrica este destul de redus.

Fiabilitatea legendara a acestor marci de amplificatoare alaturi de un pret decent raman principalele calitati ce ne determina sa le achizitionam.

La polul opus se situeaza sistemul Kharma, compus dintr-un amplificator audio de calitate excelenta si un sistem de boxe. Pretul acestuia se situeaza undeva in jurul valorii de 400.000 euro. In acest caz, doar sistemul de boxe valoreaza 80.000 euro.

Sistemul mai contine un amplificator si un preamplificator fiecare in valoare de cate 40.000 euro, un CD Burmester, un pick up Clear Audio si cabluri de legatura Siltech.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top