Stiri

Aparat ortodontic Invasalign

Aparatul ortodontic Invasalign  permite un tratament eficient si discret al dintilor nealiniati. Structurile invizibile sunt deosebit de populare in randul pacientilor adulti, deoarece aparatul ortodontic este cu greu vizibil in viata de zi cu zi si poate fi indepartat daca este necesar. Un aparat ortodontic Invasalign este, de asemenea, o metoda de terapie potrivita pentru multi tineri. Numai la copii nu se poate efectua terapia estetica cu astfel de structuri, deoarece este necesar ca toti dintii permanenti sa fie prezenti pentru a instala un aparat dentar ortodontic Invasalign.

Ce este tratamentul cu un aparat ortodontic Invasalign

Spre deosebire de aparatele dentare fixe clasice, nu se folosesc bracket-uri si fire pentru tratamentul Invasalign, ci asa numitele alignere din plastic medical. Aceste structuri sunt realizate individual pentru fiecare pacient si sunt ajustate si inlocuite la intervale regulate pentru a reflecta succesul tratamentului.

Cu toate acestea, pentru tratamentul cu succes al dintilor nealiniati cu Invasalign, este absolut necesar sa porti dispozitivul in fiecare zi timp de cel putin 22 de ore. Desigur, dispozitivul poate fi scos  din gura pentru a manca, bea si a te spala pe dinti. In mod normal, cu greu se poate observa ca porti un aparat dentar.

Invasalign pentru adolescenti: cui este destinat?

Invasalign Teen nu este potrivit pentru fiecare pacient adolescent. In unele cazuri este indicat sa astepti ceva timp inainte de a incepe tratamentul. Practic, metoda poate fi folosita la copii, de la varsta de aproximativ unsprezece ani.

Tipul de nealiniere a dintelui joaca un rol important. Terapia cu un aparat ortodontic Invasalign nu este intotdeauna posibila. In unele cazuri, procedura trebuie combinata cu alte masuri ortodontice.

Aparatul ortodontic Invasalign este potrivit doar pentru tinerii care sunt de fapt dispusi sa poarte dispozitivul timp de cel putin 20 pana la 22 de ore pe zi. Numai atunci sistemul va functiona fiabil. Atelele pot fi desigur indepartate pentru a manca, a bea si a te spala pe dinti.

Procesul de tratament pentru adolescenti, Invasalign

Cursul terapiei la adolescenti este in esenta acelasi ca la pacientii adulti. In primul rand, se dezvolta un aparat ortodontic folosind un software de planificare puternic. In functie de durata prevazuta a tratamentului, se creeaza apoi un set de 15 pana la 70 de brekete individuale.

Acestea exercita o presiune usoara asupra dintilor, provocand o miscare minima a dintilor. Odata ce s-au facut progrese, breketele vor fi inlocuite. Ideea de suporturi fixe, vizibile, fire si metal in gura este adesea un factor de descurajare si nu este o optiune pentru multi adulti.

Prin urmare, corectarea nealinierii dintilor cu un aparat ortodontic fix este de neconceput. Invasalign ofera solutia optima pentru aceasta. Avantajele unui aparat ortodontic (aligners) invizibile sunt evidente: sunt transparente si cu greu se observa in viata de zi cu zi.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top