Stiri

Avantajele jucăriilor și jocului educațional in creșterea copilului

Beneficiile jucăriilor educaționale și studiile PlayResearch arată că învățarea prin joc este o parte importantă a dezvoltării unui copil. Deși asigurarea faptului că copilul dumneavoastră are suficient timp de joacă este un mare beneficiu pentru familii, pentru a le permite copiilor să elibereze o energie suplimentară, iar copii încep să afle cine sunt prin joc, chiar și în copilărie. Chiar și la începutul dezvoltării, mintea unui copil se dezvoltă doar uitându-se la mediul din jurul său.

Utilizarea jucăriilor educative îi poate ajuta pe copii să învețe multe abilități diferite de care vor avea nevoie în viața lor, cum ar fi:

  • Rezolvarea problemelor și învățarea cauzei și efectului
  • Învățând cum să te joci cu ceilalți prin compromis, rezolvarea conflictelor și împărțirea jucăriilor.
  • Dezvoltarea abilităților motorii fine și tactile
  • Hrănindu-le creativitatea și imaginația
  • Descoperindu-le independența și stima de sine pozitivă

Copiii pot începe să beneficieze de jucării educaționale încă de la o lună. Iată câteva idei grozave pentru jucării educaționale bazate pe intervalul de vârstă și o explicație a beneficiilor acestora.

1-12 luni: la o vârstă fragedă, jocul senzorial ajută la stimularea simțurilor copilului dumneavoastră.

Vehicule cu roți, suzetele și sălile de joacă pentru copii sunt primele jucării excelente pentru dezvoltarea acestora, deoarece se concentrează pe jocul senzorial prin sunet, vedere și atingere.

Pe măsură ce copilul dumneavoastră continuă să crească și să dezvolte coordonarea mână-ochi, părinții pot începe să introducă jucării care să încurajeze mai multe interacțiuni și vor continua să inspire simțurile vizuale și auditive cu lumini intermitente și sunete diferite.

Pe măsură ce copilul dvs. devine mai activ, vă sugerăm să introduceți jucării pentru rezolvarea problemelor, cum ar fi stivuitoare sau blocuri de lemn. Aceste jucării îi vor ajuta pe copii să treacă prin conflicte și să se familiarizeze cu cauza și efectul, cum ar fi „Dacă fac asta, se va întâmpla asta”.

De asemenea, își vor crește încrederea după ce vor fi în măsură să-și dea seama cum funcționează o jucărie după încercare, eroare și îndrumare. Alte jucării grozave de introdus ar fi cele care promovează mișcarea, cum ar fi jucăriile care se pot deplasa prin împingere. Aceste tipuri de jucării îi fac pe copii entuziasmați și dornici să se deplaseze.

12-24 luni: pe măsură ce copilul dvs. atinge vârsta de un an sau mai mult, în curând va deveni foarte mobil. Mașinile de împins, jucăriile și mersul pe jos sunt perfecte pentru a preda echilibrul și coordonarea și vor spori curiozitatea copilului dumneavoastră cu noua lor mobilitate. Pe măsură ce copilul tău începe să învețe să meargă, poți încorpora și numere de învățare numărându-le pașii care îi vor ajuta să devină mai familiarizați cu termenii și sensul, chiar dacă nu prea înțeleg la această vârstă.

Seturile de joacă tematice sunt jucării educaționale minunate de introdus între 12-18 luni, deoarece vor ajuta la dezvoltarea abilităților de recunoaștere a copilului. De exemplu, dacă aveți un set de jocuri tematic care implică animale, exersați ce sunet scoate fiecare animal. Acest lucru va ajuta, de asemenea, la dezvoltarea limbajului prin consolidarea numelor de culori și forme.

Jucăriile de călărie continuă să provoace creativitate și imaginație, dar, de asemenea, vor ajuta la perfecționarea abilităților lor de coordonare. De asemenea, puteți juca roluri cu ei spunându-le că vor vizita un membru al familiei sau vor face o excursie.

2+ ani: pe măsură ce copiii tăi devin puțin mai în vârstă și mai activi, poți introduce și jucării care promovează mai mult jocul fizic, cum ar fi jocurile cu mingea, triciclete etc. Când le arătați cum să folosească aceste jucării, asigurați-vă întotdeauna că sunt conștienți de problemele de siguranță, cum ar fi purtarea unei căști și încorporați-le în procesul de utilizare a jucăriei, astfel încât să știe că, dacă merg cu tricicleta, trebuie să aibă și casca pe cap.

Aceasta este, de asemenea, o vârstă excelentă pentru a introduce jucării care încorporează dezvoltarea abilităților cognitive. Nisipul kinetic este o mare activitate senzorială care îi ajută pe copii să practice scrisul formând forme sau litere în nisip. Ei pot practica desenul sau scrierea numelor lor. Un șevalet va promova, de asemenea, creativitatea, lăsându-i copilul să-și folosească imaginația pentru a crea o artă frumoasă.

Jocurile și cărțile „Vedeți și spuneți” vă vor ajuta copilul să-și dezvolte recunoașterea numelui și abilitățile emergente de alfabetizare. Aceste tipuri de jucării îi vor arăta copilului o versiune vizuală a ceea ce aud și invers. De exemplu, repetarea jucăriei îi va permite copilului dvs. să înceapă să asocieze o imagine a unui câine cu sunetul pe care îl face un câine. Citirea cărților care au imagini color și câteva cuvinte pe fiecare pagină împreună cu copilul dvs. vor începe să le familiarizeze cu aspectul cuvintelor pe care le aud pe pagini.

Seturile de construcții mai complexe, cum ar fi jocurile magnetice, sunt o modalitate excelentă de a promova creativitatea și rezolvarea problemelor, indiferent dacă încearcă să construiască același lucru.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top