Entertainment

Refurbished vs Second Hand – Care e diferenta?

refurbished-vs-sh

Pentru a pune punct oricăror speculaţii, trebuie să specificăm încă de la început faptul că cel mai mare avantaj al produselor de tip refurbished sau second hand ţine de preţ, deoarece produsele de acest gen vor putea să fie achiziţionate cu preţuri chiar şi la jumătate faţă de preţul unui produs nou.

Totodată, aceste produse vor putea să fie testate înainte de a fi cumpărate. Însă, mai jos vă vom face o comparaţie între produsele tip refurbished şi cele second hand, dar vom trece în revistă şi diferenţele dintre cele două.

Comparaţie între produsele refurbished şi cele second hand

Produsele tip refurbished, de exemplu workstation refurbished, sunt acele produse ce au fost returnate de către client producătorului sau magazinului de unde au fost achiziţionate din diverse motive. Ulterior, aceştia le repară şi le testează pentru a le pune din nou în vânzare.

Ce mai mare diferenţă dintre produsele refurbished şi produsele second hand ţine de faptul că produsele refurbished au fost verificate, reparate şi total testate pentru a funcţiona cât mai bine şi a nu exista probleme. Aşadar, aceste produse nu au vreun defect, spre deosebire de produsele second hand care pot veni cu câteva mici erori sau imperfecţiuni din punct de vedere al design-ului şi nu numai.

Cele mai multe dintre produsele refurbished funcţionează fără vreo probleme, iar aspectul este unul ireproşabil, totodată putând să sosească şi cu o garanţie consistentă de cel puţin 1-2 ani, până la maximum 4-5 ani.

De altfel, multe din produsele refurbished sunt pur şi simplu produse ce au fost returnare de clienţii anteriori din varii motive, însă acestea să nu aibă vreo problemă, doar o uzură morală. Sunt foarte multe produsele refurbished ce sunt returnate doar din cauza faptului că ambalajul este puţin deteriorat.

Totodată, este probabil ca produsele să fi avut anumite defecţiuni sau probleme, acestea fiind returnate de clienţi în baza garanţiei, producătorul reparându-le ulterior şi punându-le din nou la vânzare. De această dată, acestea vor funcţiona ireproşabil, la cei mai înalţi parametrii.

Produsele second hand sunt acele produse ce sunt puse la vânzare din nou după ce posesorul a utilizat produsul o anumită perioadă de timp. Acestea funcţionează destul de bine, însă pot avea anumite defecţiuni ascunse şi imperfecţiuni din punct de vedere al design-ului.

Diferența majoră între produsele refurbished şi produsele second hand este ca garanția. În timp ce un produs refurbished este comercializat de o firmă, cu factură și garanție, un produs second hand va fi cumpărat de regulă de la o persoana fizică, pe încredere.

 

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top