Diverse

Beneficii ale unor jante aliaj de calitate!

 

Orice posesor al unui autoturism, își dorește să își păstreze mașina într-o condiție nu doar tehnică, ci și din punct de vedere estetic. În ceea ce privește o îmbunatățire din punct de vedere estetic, cea mai mare parte a șoferilor, optează pentru un set de jante aliaj, deoarece acestea schimbă extrem de mult imagina oricărui autoturism.

Jantele din aliaj sunt cu adevărat atrăgătoare, iar aceste tipuri de jante, nu doar că tind să ofere un impact vizual îmbunătățit și să adauge caracter pe mașină pe care sunt instalate, dar vin la pachet cu un set de mai multe avantaje.

Astfel, principalele avantaje ale unor jante de aliaj sunt reprezentate de:

Mai ușoare în comparație cu cele de tablă

Jantele din aliaj sunt într-adevăr mai ușoare decât roțile din tablă de aceeași dimensiune. Acest lucru este atribuit în plus faptului că, atât metalele din aluminiu cât și cele din magneziu sunt mai ușoare decât tabla. Greutatea redusă a acestor roți este avantajoasă nu numai în ceea ce privește reducerea greutății generale a autoturismului, ci și în ceea ce privește îmbunătățirea performanței și manevrabilitatea autovehiculului. Roțile sunt de obicei independente de sistemul de suspensie al vehiculului. Astfel, o greutate mai mare în acest sens, s-ar traduce printr-o manevrabilitate defectuoasă, și chiar printr-un grad scăzut de confort.

Atractive din punct de vedere vizual

Jantele din tablă, nu vor arăta la fel de bine ca jantele din aliaj, și trebuie să cădem de comun acord, cu faptul că, există o modernizare cosmetică peste care nu se poate trece cu vederea. De departe, acesta este unul dintre motivele majore pentru care oamenii optează pentru echiparea mașinii cu un set de jante de aliaj. Astfel, mașina dumneavoastră se va distinge evident de restul și în plus, îi va crește valoarea.

Aliajul ajută la o disipare a căldurii mai bună

Jantele din aliaj, au fost introduse în industriile de fabricație și datorită faptului că ajută la o răcire mult mai bună în comparație cu jantele de tablă sau oțel. Practic,  jantele din aliaj sunt capabile să disipeze căldură mai bine decât roțile tradiționale din tablă, ceea ce înseamnă că ajută extrem de mult și sistemul de frânare.

Frânare mai bună

Un sistem de frânare care s-a încins foarte mult, nu vă mai fi la fel de eficient în caz de urgență. Astfel, datorită faptului că jantele din aliaj ajută la dispersarea eficientă a căldurii, sistemul de frânare, discurile și plăcuțele, pot asigura o frânare net superioară. De asemenea, și datorită faptului că jantele din aliaj au o greutate mai mică, forța necesară pentru frânare, va fi mai mică, reducând astfel riscul de defecțiune al sistemului de frânare, chiar prelungindu-i viață.

Fără coroziune și rugină

Aliajele din aliaj sunt renumite pentru capacitatea lor de a rezista la coroziune și rugină. În comparație cu jantele de tablă care în timp încep să ruginească, jantele din aliaj, datorită compoziție din care sunt fabricate, nu au acele proprietăți de oxidare ce duc la apariția ruginii, fiind un aspect care strică extrem de mult mașina din punct de vedere vizual.

Dacă și dumneavoastră vă numărați printre aceia care sunt în căutarea celor mai bune soluții în materie de jante aliaj, atunci trebuie să accesați magazinul online Anvelopejantealiaj.ro, iar în acest fel, vă veți putea bucura nu doar de un look complet nou al mașinii, ci și de toate celelalte avantaje.

 

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top