Evenimente

Best of Vienna: Johann Strauss Ensemble la Iasi, 10 decembrie

Best of Vienna: Johann Strauss Ensemble la Iasi, 10 decembrieJohann Strauss Ensemble a reusit sa incante prin performante musicale in toate centrele musicale europene. S-au bucurat de reprentatiile orchestrei, spectatori din Paris, Londra, Monaco, Madrid, Roma, Bruxelles, Berlin, Zurich, Hamburg, Sallzburg Leinz si desigur Viena. Russel McGregor, dirijor al Orchestrei Palatului Schonbrunn din Viena a avut ocazia sa apara pe scene din intreaga lume alaturi de nume sonore precum Luciano Pavarotti, Jose Carreras, Placido Domingo si multi altii.
Muzicienii austrieci, supranumiti de presa straina “Regii Valsului”, vor strabate Romania intr-un turneu national, intre 10 si 21 decembrie. Prima reprezentatie va avea loc in Iasi la Teatrul National Vasile Alescandri, apoi vor avea loc concerte in Bacau, Bistrita, Targu Mures, Cluj, Arad, Oradea, Timisoara, Sibiu, Brasov si Bucuresti.

Farmecul incontestabil al acestui ansamblu sta in pasiunea de a reda sunetul pur vienez. Pentru a se apropia cat mai mult de culoarea autentica straussiana, muzicienii concerteaza in stilul Stehgeiger. Acest lucru se refera la dublul rol al concertmaestrului, el fiind, in acelasi timp si dirijor si solist. Aceasta tehnica a fost folosita de Johann Strauss cu scopul de a sparge barierele dintre orchestra si public. Dirijorul ansamblului,Russell McGregor, o prezenta plina de fascinatie si magnetism, nu a dezamagit niciodata exigenta publicului roman. Vioara la care canta a fost fabricata in anul 1697 de catre Carlo Giuseppe Testore, acesta fiind “sora mai mica “ a celebrei viole a lui Wolfgang Amadeus Mozart. In fiecare an, austriecii se intorc cu entuziasm, afirmand ca ar putea aduna intr-un roman peripetiile prin care au trecut in turneele romanesti.

De la simple anecdote, la inedita reprezentatie din 2010, cand autocarul cu recuzita a ramas blocat pe drumurile inzapezite, iar muzicienii au concertat in blugi si plover.

Concertul din 10 decembrie de la Iasi se va desfasura in Sala Mare a Teatrului National Vasile Alecsandri. Acest spatiu creeaza decorul ideal al unei seri de neuitat, al unui basm perfect sincronizat cu perioada sarbatorilor de iarna. Cand combini acest cadru impresionant cu cele mai iubite valsuri, rezultatul nu poate fi decat unul spectaculos.

Johann Strauss Ensemble reuneste unii dintre cei mai talentati muzicieni ai Austriei, reteta succesului lor fiind calitatea incontestabila a actului artisitic , precum si usurinta de a se conecta cu publicul. Regii Valsului va invita sa asistati la magia iernii, invocata de ritmurile lui Strauss.

Best of Vienna: Johann Strauss Ensemble la Iasi, 10 decembrie

Pretul biletelor variaza intre 200 si 100 ron, in functie de categoria aleasa. Spectatorii interesati isi pot procura biletele prin intermediul platformei online www.ticketnet.ro , agentia oficiala de ticketing a concertului, la casa de bilete a Teatrului National, casa de bilete de la Casa Studentilor si online prin www.bilete.ro , www.ticketstore.ro , www.startickets.ro , si www.bilet.ro .

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top