Evenimente

Caravana CSALB la Iasi, marti 23 octombrie

În România sunt mii de consumatori care au probleme cu băncile: cei mai mulți (40%) se plâng de comisioanele mari la serviciile financiare. 39% spun că trece prea mult timp pentru soluționarea unei solicitări, potrivit unui studiu Kantar comandat de CSALB. Numai anul acesta, peste 260 de consumatori au obținut de la bănci, cu ajutorul CSALB, reducerea sau eliminarea comisioanelor, scădere ratelor la credite sau chiar ștergerea întregului sold rămas de achitat.

Dintre acești consumatori, doar 8% sunt din Iași. Acest lucru se întâmplă deoarece mulți consumatori din țară nu știu de existența Centrului. Informarea consumatorilor despre beneficiile soluționării amiabile a litigiilor cu băncile este motivul principal pentru care Caravana CSALB a oprit și la Iași.

Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor în Domeniul Bancar (CSALB) este o instituție înființată la solicitarea Comisiei Europene și intermediază gratuit, și în mai puțin de 3 luni, negocierea dintre clienți și bănci/IFN-uri.

CSALB, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași au plăcerea de a vă invita la conferința de presă Caravana CSALB la Iași, unde vor participa reprezentanții CSALB, ai autorităților locale, ANPC și asociațiilor de consumatori. Vom răspunde la întrebările presei despre problemele întâmpinate de consumatorii care s-au adresat CSALB, litigiile pe care aceștia le-au avut cu băncile sau IFN-urile și procedura pe care aceștia au parcurs-o pentru a intra în negociere cu instituțiile financiare. Conferința face parte din „Caravana CSALB” –  o serie de întâlniri organizate în mai multe orașe din țară.

Evenimentul are loc marți, 23 octombrie 2018, începând cu ora 10.00 (de la 09.30 welcome coffee), în Sala „Vasile Pogor”, Primăria Municipiului Iași, Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, nr. 11.

Vă rugăm să ne confirmaţi prezenţa până la data de 22 octombrie 2018, la următoarele date de contact:

Cătălin Bălan – responsabil Comunicare&PR CSALB: 0742090318
Ramona Asiminei – Golin: 0742220386

Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor în Domeniul Bancar (CSALB) este o entitate juridică autonomă, neguvernamentală, apolitică, fără scop lucrativ, de interes public, cu personalitate juridică, înființată în baza Ordonanței Guvernului nr. 38/2015 privind soluționarea alternativă a litigiilor dintre consumatori și comercianți, ce transpune la nivel național Directiva 2013/11/UE privind soluționarea alternativă a litigiilor în materie de consum și de modificare a Regulamentului (CE) nr. 2006/2004 și a Directivei 2009/22/CE.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top