Entertainment

Ce este liftingul mamar şi când te ajută?

lifting-mamar

Liftingul mamar sau mastopexia este intervenţia chirurgicală care are ca scop ridicarea sânilor lăsaţi, cu probleme. Practic e o repoziţionare a sfârcurilor, a glandelor mamare, a areolei, a mamelonului, ceva mai sus în zona pieptului. Se elimină şi excesul de piele şi ţesutul din jur va fi mai ferm. Astfel sânii vor arăta mai bine, se va modifica forma sânilor, nu şi volumul lor, vor avea un aspect mai tineresc. Persoanele care pot apela la liftingul mamar sunt femeile care au forma sânilor modificată, au sânii lăsaţi prea tare, au avut variaţii de greutate sau au trecut prin sarcina şi prin alăptare.

Şi dacă areolele sunt prea mari, dacă ai deja o vârstă înaintată şi dacă gravitaţia nu a fost de partea ta, dacă ai anumite defecte genetie ce au dus la sâni care nu mai sunt proporţionali raportat la corpul tău atunci cu siguranţă te vei îndrepta spre liftingul mamar. Sânii foarte mari care s-au „lăsat” din cauza greutăţii lor în timp vor fi un motiv serios să mergi într-o clinică de specialitate şi să soliciţi liftingul mamar.

Liftingul mamar, o operaţie complicată, dar cu rezultate foarte bune

Operaţia durează până la trei ore, se pot pune şi implanturi în timpul ei, este o intervenţie chirurgicală complexă şi pot apărea şi complicaţii. Se va reduce şi mărimea areolei, se pot mări sânii dacă nu au proporţii egale. Sânii ridicaţi vor fi mai firmi şi se vor simţi mai bine, te vei simţi mai bine personal şi social. Sânii mici pot fi ridicaţi foarte uşor, ai rezultate bune dacă ai sâni mici, lăsaţi, însă orice fel de mărime a sânilor poate să fie tratată corespunzător în sala de operaţii. Dar efectele liftingului mamar în cazul sânilor mici nu vor fi de lungă durată, aşa cum se întâmplă la sânii mari şi lăsaţi, la sânii cu greutate mare.

În cadrul operaţiei de lifting mamar se marchează la început zona unde vor fi sfârcurile, se va face anestezie generală, se va elimina pielea în exces şi se va ridica ţesutul sânilor până la locul dorit. Se inserează şi implanturi dacă se doreşte, se suturează şi se bandajează corespunzător. Se montează şi un dren în sâni timp de 24-48 de ore. Se va folosi o tăietură fină sub sâni, în jurul areolei şi una verticală în funcţie de necesitate.

Recuperare uşoară şi sâni care arată că la 20 de ani

Recuperarea e destul de rapidă, în două sau trei săptămâni deja poţi să mergi să ţi se scoată firele, suturile s-au vindecat, cicatricele vor rămâne o perioadă, dar vor dispărea şi ele. Sânii vor arăta bine la o lună, o lună şi jumătate după ce ai făcut operaţia, vor fi în poziţia corectă pe măsură ce zonă pieptului se va vindeca.

Cu liftingul mamar scapi de forma nedorită şi asimetrică, lăsată a sânilor, ai şi un aspect al bustului mai plăcut şi îţi recapeţi încrederea în tine, ai mai mult curaj şi nu te mai temi să îţi arăţi bustul în public, mai ales în sezonul cald.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top