Stiri

Ce este strategia Martingale

Multi dintre cei care acceseaza jocurile de noroc (fie ele pariuri sportive, loto, pacanele sau alte jocuri de casino) fac asta pentru simpla distractie. In acelasi timp insa sunt si jucatori care doresc sa isi creasca sansele de reusita si sa inregistreze castiguri. In astfel de situatii unii dintre ei apeleaza la diferite sisteme si strategii de joc, menite sa le imbunatateasca rezultatele.

De-a lungul timpului au fost dezvoltate mai multe strategii de joc, in special pentru pariurile sportive, dar nu numai. Unul dintre cele mai populare sisteme este Martingale, la care multi pasionati ai jocurilor de noroc apeleaza si unii chiar reusesc sa obtina rezultate bune datorita lui.

In cele ce urmeaza iti prezint toate informatiile despre strategia Martingale si vei afla cum poti incepe si tu sa o pui in aplicare.

Strategia Martingale – cum se aplica?

Mecanismul dupa care functioneaza aceasta strategie este unul extrem de simplu de inteles. Se incepe de la o anumita miza initiala per pariu, iar in functie de rezultatul pariului jucat ai doua optiuni clare – daca ai pierdut atunci maresti de 2 ori miza anterioara, daca ai castigat atunci revii la miza initiala.

Trebuie sa stii din start ca strategia Martingale functioneaza doar pentru pariuri care ofera o plata de cel putin 2:1, adica o cota de minim 2.00 in termeni de pariuri sportive.

Pentru a intelege mai usor cum functioneaza propriu-zis aceasta strategie iti voi prezenta un exemplu, pornind de la ipoteza ca se plaseaza pariuri de cota exact 2.00, iar miza initiala este de 10 RON:

  • Pariul 1 – pariezi 10 RON pe cota 2.00 (pariu pierzator)
  • Pariul 2 – pariezi 20 RON (2 x 10 RON) pe cota 2.00 (pariu pierzator)
  • Pariul 3 – pariezi 40 RON (2 x 20 RON) pe cota 2.00 (pariu pierzator)
  • Pariul 4 – pariezi 80 RON (2 x 40 RON) pe cota 2.00 (pariu castigator)
  • Pariul 5 – pariezi 10 RON (miza initiala) pe cota 2.00

Asadar, dupa cum poti vedea, dupa pariurile pierzatoare miza este dublata, iar in momentul in care apare un pariu castigator se revine la miza initiala. In acest exemplu, cu un singur pariu castigator din primele 4 plasate vei obtine un profit total de 10 RON.

Sistemul Martingale este asadar unul destul de usor si care poate fi aplicat chiar si de catre incepatori. Mai mult, el este perfect adaptat atat pentru pariuri sportive, cat si pentru alte jocuri de noroc, cum ar fi unele pariuri la ruleta (rosu/negru, par/impar etc.) sau pariurile pe loto.

Daca vrei sa incepi sa aplici strategia Martingale la jocuri de noroc online, atunci este important sa alegi o platforma licentiata cu o oferta cat mai bogata de jocuri. Poti opta in acest caz pentru site-ul Unibet, unul dintre cele mai apreciate din Romania, asa cum poti afla si daca citesti despre Unibet pareri ale jucatorilor.

Avantajele strategiei Martingale

  • Este o strategie simpla de inteles si de aplicat – fata de alte sisteme de joc mult mai complexe si greoaie, strategia Martingale este una extrem de simpla. Poate fi inteleasa in doar cateva minute, iar aplicarea ei propriu-zisa este la fel de simpla
  • Obtii profit garantat cu un singur pariu castigator – marele avantaj al strategiei este acela ca ai nevoie de un singur pariu corect pentru a obtine profit. Astfel, indiferent de rezultatele anterioare si de cate pariuri ai pierdut, un pariu castigator nu doar ca iti va recupera pierderile, dar chiar iti va aduce profit

Dezavantajele strategiei Martingale

  • Ai nevoie de un buget consistent – in urma pariurilor pierdute mizele cresc destul de mult in cazul acestui sistem de joc. Dubland mereu ultima miza plasata poti ajunge la sume foarte mari de bani. Astfel ai nevoie de un buget cat mai mare pentru a putea acoperi toate aceste mize
  • Profit mic in comparatie cu riscurile asumate – sistemul Martingale este unul eficient atat timp cat pariul castigator apare in primii 4-5 pasi. Ulterior insa vei ajunge sa pariezi sume foarte mari de bani, totul pentru un eventual profit destul de mic in comparatie cu riscul pe care ti-l asumi

Bineinteles ca strategia Martingale nu este una perfecta, cum de altfel nu exista niciun alt sistem care sa iti asigure castigul la jocurile de noroc. Ramane doar la latitudinea ta sa analizezi plusurile si minusurile acestei strategii, sa o aplici si sa vezi daca ea iti aduce castigurile asteptate.

De asemenea, poti adapta sistemul Martingale dupa propriul plac. De exemplu, unii jucatori prefera sa plaseze doar 4-5 pariuri, iar daca in acest timp nu au obtinut niciun castig atunci renunta la dublarea mizelor si revin la miza initiala.

O alta idee este aceea de a creste miza initiala dupa fiecare sesiune de joc care ti-a adus profit. Exista asadar nenumarate optiuni de personalizare a acestei strategii astfel incat o poti modifica dupa bunul plac si dupa cum consideri ca este mai profitabil pentru tine.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top