Diverse

Ce rol au comodele si cum pot fi asortate cu mobilierul deja existent

Cuvantul „comoda” provoaca o oarecare confuzie. Unii oameni folosesc cuvantul “comoda” ca sinonim pentru relaxare. Dar cuvantul poate fi folosit si pentru a descrie o piesa de mobilier, un amumit tip de dulap cu o utilizare care era pana acum ceva timp mai frecventa in randul pasionatilor de mobilier antic.

In ziua de azi insa, pe piata de mobilier, exista comode cu un design modern disponibile la preturi foarte accesibile.

Comoda este o piesa de mobilier foarte utilia cu o utilitate variata, care iti permite sa depozitezi lenjerie de pat si haine in dormitor, dar si elemente de vesela in living.

Fiind o unitate cu sertare sau cu usi, aceasta trebuie sa se adapteze stilului general al camerei si sa ofere o capacitate de stocare suficienta, ocupand in acelasi timp un spatiu rezonabil.

Desigur, pentru a cumpara o comoda trebuie sa iei in considerare si alte caracteristici, precum dimensiunile.

Pentru a gasi dimensiunile potrivite pentru comoda, este esential sa iei masuratorile camerei pentru a planifica configuratia, dimensiunile, precum si proportiile acesteia in raport cu piesele de mobilier existente.

Comoda ar trebui sa fie usor accesibila si sa nu impiedice trecerea sau utilizarea altor piese de mobilier. Nu uita sa masori cum ar trebui sa fie comoda cu o deschidere maxima a sertarului, precum si prezenta unei persoane in fata.

Alegerea unei comode cu sine pentru sertare, va usura utilizarea (deschiderea si inchiderea fara fortare). Unele modele sunt echipate cu un sistem de inchidere automata si frana la inchidere pentru a evita trantirea sertarelor.

Comoda practica este o alegere utila si estetica fiind unul dintre elementele esentiale ale dormitorului.

Desi poate stoca o cantitate mare de imbracaminte si lenjerie de pat, este, de asemenea, o adevarata piesa de mobilier decorativa. Aspectul sau este foarte important! Comoda este o piesa de mobilier atemporala si indispensabila. Ea poate fi folosita insa si in alte incaperi, in combinatie cu o mare varietate de piese de mobilier.

In zona de zi, la intrare sau in camera copiilor, pentru dormitorul matrimonial – pentru fiecare spatiu este necesara identificarea unui stil, a unei dispozitii si a unui design care este diferit de celelalte, astfel incat comoda sa se imbine mai bine cu mobilierul deja prezent in camera.

Pentru zona de intrare, va fi posibil sa alegi un model inalt si subtire unde, daca este necesar, poti stoca cheile, accesoriile si tot ceea ce porti asupra ta atunci cand te intorci acasa.

Cu toate acestea, pentru un dormitor matrimonial, de dimensiuni mai mari, este important ca si comoda sa fie extrem de mare, dar sa se potriveasca cel mai bine cu mobilierul. Ar fi de preferat sa alegi o comoda care are acelasi stil si este produsa din aceleasi materiale cu restul mobilierului.

In rare cazuri este permisa o abatere de la modul in care arata comoda, in comparatie cu restul mobilierului. Comoda din dormitor este o piesa de mobilier fundamentala, care trebuie folosita pentru a depozita obiectele utile in camera respectiva.

Mediile in care locuim sunt din ce in ce mai mici, dar lucrurile de stocare nu se schimba si, intr-adevar, adesea cresc. Tocmai din acest motiv, comoda isi gaseste locul potrivit si in zona de living. Aceasta insa trebuie sa respecte tema camerei de zi. De exemplu, daca avem o mobila de living lucioasa, intr-o culoare definita precum rosu, sau negru, ar trebui sa gasim o comoda identica. De asemenea, atentie la stil. Daca alegem sa aranjam livingul in stil clasic, nu va putea fi amplasata o comoda in stil scandinav.

Dormitoarele pentru copii trebuie sa raspunda nu numai sigurantei, ci si nevoilor de crestere si dobandirii autonomiei. Din acest motiv, atunci cand alegi o comoda este bine sa te gandesti si la varsta si capacitatea motorie a copilului. De exemplu, o comoda care combina usile, sertarele si spatiile deschise este ideala pentru cei mici: ei vor lua, de fapt, jucarii, haine si multe altele.

Oricum ar fi, poti incerca intotdeauna sa asortezi comoda cu mobila, precum si cu stilul din casa ta.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top