Stiri

Ce se mai construieste in 2012 la Iasi

Ce se mai construieste in 2012 la IasiIasul a devenit un oras ce are in plan foarte multe proiecte, unele dintre ele importante pentru bugetul local, iar altele importante pentru modul de viata si relaxare a ieseanului.
Pe langa spatii comerciale, locuinte, lucrari de reabilitare, proiecte interne si multe altele una din cele mai importante proiecte de care nu stie foarte multa lume este Parcul de Aventuri de la Bucium, ce va fi amenajat anul acesta, construit prin Iasi Construct SRL, investitorul fiind omul de afaceri Bogdan Ciuhodaru. Parcul de Aventuri Iasi se intinde pe o suprafata de 3 hectare si va fi inaugurat la vara. Omul de afaceri spune ca noua baza de agrement de la Iasi va fi a doua de acest gen din Romania dupa cel din Brasov.

Cel mai asteptat proiect al Iasului este Palasul, unul din cele mai complexe proiecte din Romania in care s-au investit 260 de milioane de euro ce va fi inaugurat in luna aprilie a acestui an. Acesta cuprinde cladiri de birouri, hoteluri, centre SPA, marci de renume precum H&M, Tommy Hilfiger, New Look, Oodji, L’Occitane, alaturi de Auchan, C&A, New Yorker, Hervis, Intersport, un cinematograf ultra modern, parcuri cu spatii verzi, teatru de vara si cea ami mare parcare subterana din tara de 2500 de locuri, mai multe detalii gasiti aici: www.iasi4u.ro/palas-iasi-va-fi-inaugurat-in-aprilie-2012/.

Pe Bulevardul Chimiei se deschide un supermarket Kaufland in locul fostei fabrici de bere, acesta se va intinde pe o suprafata de 6.200 metri patrati, investitia presupune si amenajarea unui sens giratoriu in intersectia dintre Bd. Chimiei si Bd. Tudor Vladimirescu cu cinci brate atat pentru automobile cat si pentru tramvaie si autobuze.
In zona Nicolina se vor mai construi spatii comerciale dar si un hotel, iar pe Bucium vor aparea spatii de productie, depozitare, birouri si un sediu de firma cu un nume mare in domeniu.

Societatea Artis Design va construi in zona fostei fabrici Tesatura un hotel de 5 stele si 21 camere pentru care a obtinut deja aviz de la Comisia de Urbanism. Tot in zona se va mai constui un Mall, dezvoltatorul Green Plaza ocupandu-se de amenajarea complexului comercial pe o suprafata de 6.2 hectare.

In zona Pacurari se va construi un centru SPA iar pe Copou pe strada Dumbrava Rosie va fi ridicat un centru de fitness pe o suprafata de 522 metri patrati.

Lucrarile la Pasajul Eminescu vor incepe la jumatatea lunii ianuarie 2012, mai precis pe 16 ianuarie vor fi amplasate toate cele necesare pentru santierul ce va deveni zona. Lucrarea la pasaj face parte din proiectul Axei de Dezvoltare Est-Vest, pentru care Primaria a cistigat o finantare europeana nerambursabila de 72 de milioane de lei, mai multe detalii gasiti aici: www.iasi4u.ro/2012-pe-16-ianuarie-se-incep-lucrarile-la-pasajul-eminescu/

Facebook Comments Box

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Exemple de succes: Parc acvatic Aquastar in Satu Mare « « Accesare fonduri europene neramburabile 2012Accesare fonduri europene neramburabile 2012

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top