Diverse

Ce simbolisitca au minunatele lumanari cununie

Daca vreti sa ai la nunta ta cele mai frumoase lumanari cununie, atunci site-ul floraria-rosalia.ro este solutia cea mai buna!

Printre cele mai puternice simboluri ale cununiei sunt cele doua lumanari de nunta – lumina credintei menita sa va calauzeasca pe acest nou drum. Inca din cele mai vechi timpuri, civilizatiile stravechi au perceput focul ca reprezentand puritatea/purificarea, forta si speranta.

Primele lumanari asemanatoare cu ceea ce stim azi, au fost facute de egipteni, acum aproape 5000 de ani. Acestea erau folosite tot in timpul unor ceremonii si ritualuri. In traditia ortodoxa, flacara lumanarii este simbol pentru curatenia sufleteasca, pentru bucurie, pentru forta credintei si a nadajduintei. De aceea, de cele mai multe ori, o rugaciune se inalta aprinzand si o lumanare.

Simbolistica lumanarilor de nunta

Sfintele lumanari nunta lungi se aprind la inceputul slujbei de cununie, de preot, de la sfesnic, in mod simbolic – caci de la Dumnezeu isi trage forta si viata noua familie. Ele sunt tinute de nasi pe parcursul slujbei, de o parte si de alta a mirilor, nasul in partea dreapta a mirelui si nasa in partea stanga a miresei. Aceste lumanari sunt un simbol al luminii sau al caii celei adevarate pe care trebuie sa mearga viitorii soti.

In ziua de astazi, este usor sa gasesti lumanari nunta Iasi la preturi bune, mai ales daca folosesti internetul! Conform traditiei ortodoxe, lumanarile trebuie aduse de catre nasi si miri, la opt zile de la cununie, inapoi la biserica unde a fost oficiata Taina Casatoriei. Acolo, preotul care i-a cununat pe miri le va citi o rugaciune speciala pentru ca uniunea sa dainuiasca. In tot acest timp, lumanarile trebuie reaprinse, si dupa, lasate in biserica, pentru a fi folosite de preoti in timpul altor slujbe. In ceea ce priveste forma sau ornarea lumanarilor, tine doar de miri, fiind indicat ca acestea sa se potriveasca cu restul decorului si chiar si cu rochia si buchetul miresei.

Nunta si cununia religioase sunt evenimente spiritual si religioase care nu pot lipsi din viata unui om crestin. Asigura-te ca ai lumanari de nunta potrivite, iar restul totul va merge ca uns!

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top