Diverse

Ce sta in spatele muncii unui fotograf nunta Romania pentru a imortaliza un vis

Casatoria este unirea a doua suflete, unul din cele mai frumoase momente din viata a doi oameni care se iubesc. Nunta inseamna clipe frumoase, rochia de mireasa, o petrecere fastuoasa si o multime de emotii. Insa, pe langa momentele frumoase, mai sunt si alte lucruri de luat in calcul, cum ar fi pregatirile de nunta. In cadrul acestor pregatiri intra si alegerea unui fotograf nunta Romania, care sa ofere imortalizarea celui mai frumos eveniment din viata noastra.

Cum sa alegeti fotograful de nunta?

Cu discretie si creativitate, fotograful de nunta transcrie in fotografii toate cele mai bune momente ale nuntii tale. Asa este Adrian Scintei…un artist care va surprinde totul: ceremonii, pregatiri, schimb de verighete, pe mire si pe mireasa, dar si toti oaspetii sunt surprinsi pentru a pastra cele mai frumoase amintiri intr-un album foto sau intr-o rama pe perete. Alegerea fotografului de nunta este, prin urmare, un pas important care nu trebuie ratat.

Cum sa gasiti un fotograf potrivit?

Primul lucru care trebuie luat in considerare atunci cand alegeti un fotograf profesionist este sa discutati bugetul pe care doriti sa il puneti in aceasta parte a nuntii. In functie de mijloacele dvs., puteti apoi sa va ajustati cercetarea si sa va adaptati solicitarea. De exemplu, fotograful poate sta doar o parte din zi cu tine (ceremonia religioasa si receptie de cocktail, de exemplu). Alte optiuni pot creste pretul. Acesta este cazul daca decideti sa angajati un fotograf de nunta profesionist.

Reputatia fotografului joaca un rol important. Un fotograf incepator va costa astfel mai putin decat un fotograf experimentat. Stabilirea unui buget definit, prin urmare, este esentiala pentru a sti unde va incadrati. Odata ce bugetul este stabilit, trebuie sa decideti stilul fotografiilor de nunta pe care ildoriti. Reportaj foto, fotografii artistice, poze prelucrate, fotografii alb-negru, toate stilurile sunt disponibile.

In cele din urma si dupa ce ati stabilit o lista de doi sau trei fotografi, trebuie sa incepeti sa ii contactati. Ar trebui contactat un fotograf atunci cand mirele si mireasa sunt siguri de data si locul ceremoniei. Odata ce starea civila, biserica si locul de ceremonie au fost rezervate, fotograful poate sa fie rezervat si el.

Primul contact permite fotografului, precum si mirilor sa se cunoasca si sa puna toate intrebarile necesare. Care sunt asteptarile viitorilor soti? Cum va avea loc nunta? Exista o tema de nunta?

A face o sedinta foto la nunta necesita profesionalism, tehnica si organizare. A fi fotograf de nunta nu este atat de simplu pe cat pare, iar fiecare artist fotograf trebuie sa investeasca foarte mult inainte de a face primul album foto de nunta sau primele fotografii de cuplu.

Asadar, pentru a ajuta fotografii de nunta sa capteze si sa imbunatateasca cele mai bune momente, iata cateva sfaturi:

-Faceti cunostinta cu fotograful si vorbiti cu el,

-Faceti o lista de pasi importanti pe care doriti sa ii capteze,

-Stabiliti locurile unde doriti sa faceti fotografii.

Urmarind aceste cateva sfaturi de la un fotograf de nunta, exista sanse mari sa aveti exact ceea ce va doriti. Dar cel mai bun sfat de urmat este, mai ales, sa va distrati si sa il ajutati pe fotograf sa transcrie cu emotii si spontaneitate rasul si complicitatea oaspetilor si noilor soti.

Ce buget ar trebui sa aveti pentru fotografierea nuntii dvs.?

Dupa ce bugetul dvs. este stabilit, este important sa intelegeti si pretul fotografului. Majoritatea tinde sa creada ca pretul raportarii la nunta este destul de mare. Si acest lucru este adevarat daca nu luam in considerare tot ceea ce presupune acest tarif. Intr-adevar, munca fotografului nu se limiteaza doar la fotografiere in timpul zilei. Asa cum am explicat anterior, fotograful trebuie sa petreaca timp in prealabil pentru a se intalni cu mireasa si mirele, pentru a identifica locurile nuntii, pentru a-si pregati materialul. Toata aceasta parte necesita deja cateva ore de munca, care trebuie platite.

Dar, pe langa ziua in care are nunta, fotograful trebuie sa se gandeasca si la timpul pe care il va petrece in postproductie. Postproductia este intregul pas de sortare a fotografiilor, de editare, de realizare de imprimari si multe alte actiuni.

Urmeaza costul produselor ce vor fi oferite clientilor cum ar fi un stick de memorie, CD, prezentare de diapozitive, album foto.

Acesta este motivul pentru care este important sa nu raportati totul la ziua nuntii, ci sa tineti cont de toate lucrarile furnizate de fotograf. Pentru o zi intreaga de fotografiere, putem estima ca fotograful va trebui sa lucreze o saptamana in total. Inca vi se pare scump?

Ce face un fotograf de nunta?

Sarcina fotografului nu este doar sa faca fotografii in ziua cea amre. Pretul poate varia de la un fotograf profesionist la altul. Acest lucru se poate datora statutului companiei care necesita mai multe sau mai putine cheltuieli (contributii, taxe etc.), dar si faptului ca fotograful poate avea un studio foto pentru care va plati (chirie, energie electrica etc.). Toate aceste variabile pot creste sau scadea pretul fotografului, la fel ca reputatia si experienta lui. Pentru a economisi niste bani, incearcati sa gasiti un fotograf din zona in care se va desfasura nunta. Costurile de calatorie pot cantari si ele.

Unde sa alegeti sa faceti o sedinta foto de nunta?

Pe langa reportajul de nunta, miri solicita foarte des o sedinta foto pentru a face fotografii de cuplu, pentru a avea un album foto complet al nuntii. Dar aceasta sedinta foto se poate face in diverse locuri si nu trebuie organizata in aceeasi zi cu ziua nuntii. Principalul lucru este ca mireasa si mirele sa gaseasca un loc ideal.

Indiferent de dorinte, comunicati aceste lucruri fotografului de nunta si gandaiti-va la toata munca pe care el o va depune pentru a va face pe plac si a va oferi amintiri de vis.

 

 

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top