Diverse

Energia solara plus panouri solare rezulta in cea mai buna investitie!

Cand vorbim despre investitii de viitor pentru casa trebuie sa luam in considerare si productia de energie electrica. Si ce metoda mai buna de a produce energie electrica exsita decat cea produsa de panouri solare! Voltech.ro este un magazin profesional ce comercializeaza panouri solare, de calitate foarte buna, iar preturile sunt prietenoase cu buzunarul.

Panourile solare ACM de pe site-ul lor sunt un produs foarte popular, mai ales in randul celor care locuiesc la casa. Aceste panouri pot fi instalate cu usurinta pe acoperisul casei impreuna cu un boiler de apa.

Panourile solare sunt folosite pentru incalzirea apei sau a locuintelor. Procesul lor de functionare, simplificat desigur, este urmatorul: panourile capteaza caldura solara si o transfera prin intermediul unor tuburi unui flux de apa. Astfel, apa este incalzita si poate fi apoi folosita sau stocata pentru utilizare. Energia solara este disponibila in cantitati imense, este inepuizabila (cel putin pentru cateva miliarde de ani) si este ecologica. Captarea energiei solare nu este poluanta si nu are efecte nocive asupra atmosferei.

Prin arderea combustibililor, de orice tip, se elibereaza in atmosfera o serie de substante mai mult sau mai putin nocive, printre care: bioxid de carbon, monoxid de carbon, oxizi de azot, oxizi de sulf, cu toate efectele negative pe care le au asupra mediului inconjurator. Dupa cum stim bioxidul de carbon si oxizii de azot si sulf sunt principalii vinovati de efectul de sera si de aparitia ploilor acide cu toate consecintele lor asupra atmosferei.

Avantaje, beneficii:

  • Sursa de energie (radiatia solara) pe care o folosesc sistemele solare pentru a functiona este gratuita ceea ce reduce considerabil costurile la electricitate sau gaz.
  • Poate sa asigure 60%-70% din nevoia de apa calda menajera.
  • Durata lunga de exploatare – minim 20 ani.
  • Cheltuieli minime de intretinere – functioneaza fara mecanisme complicate.
  • Fiabilitate ridicata – rezistenta la grindina de 25 mm.
  • Energia termica colectata poate fi stocata.
  • Sunt simplu de instalat.

In ceea ce priveste montajul panourilor solare, acestea se instaleaza fie pe acoperisul casei sau al cladirii, in zona expusa la soare cel mai bine (de regula, pe directia sudica), fie pe sol, daca acest lucru este posibil. In linii mari, montajul panourilor solare este executat de profesionisti si se desfasoara astfel:

Alegerea locului de instalare (poate fi pe acoperis, pe terasa ori pe sol, insa importanta este orientarea catre soare);

Montajul propriu-zis (implica instalarea unor sine si a unor cadre de sustinere care vor fixa panourile solare);

Alegerea unghiului de inclinatie (in general, panourile sunt inclinate la 45 de grade, astfel incat lumina sa se reflecte corespunzator);

Punerea in functiune. Odata montate, panourile solare sunt conectate la boiler si la celelalte aparate de incalzire din casa si sunt gata de utilizat.

Constructia sistemului de panouri solare va fi stabilita in functie de configuratia spatiului. Daca este montat pe sol, va trebui ca acesta sa nu fie obstructionat de copaci sau de alti factori, pentru a putea absorbi cum trebuie lumina solara.

Cat despre intretinerea panourilor solare, acestea nu implica niste costuri foarte mari. Odata puse in functiune, nu mai trebuie decat sa te asiguri ca sunt curatate in mod constant de praf si de murdarie (se curata cu usurinta cu apa calda si o carpa, de preferat la primele ore ale diminetii, cand soarele inca nu bate puternic).

In ceea ce priveste verificarea si monitorizarea lor, este recomandat sa apelati la o echipa de specialisti care sa poata evalua corect situatia firelor, a conexiunilor, chiar si amplasarea panourilor solare.

Unul dintre principalele avantaje ale energiei solare este ca este energie regenerabila si, prin urmare, inepuizabila. Avand in vedere ca soarele nu va disparea decat peste cinci miliarde de ani, exista destul timp pentru a profita de razele soarelui pentru a genera energie electrica si caldura pentru casa dvs. Cu atat mai interesant ca, spre deosebire de combustibilii fosili, solarul nu elibereaza dioxid de carbon (CO2) in atmosfera, nu emite gaze cu efect de sera si nu contribuie la incalzirea globala. Energie curata cu impact minim asupra mediului. In plus, panourile fotovoltaice sunt compuse in principal din materiale reciclabile.

Un alt avantaj al energiei solare si nu in ultimul rand: indiferent de modul in care il consumati, se va dovedi economic, chiar rentabil. Asadar, puteti revinde la fel de usor toata energia electrica produsa, si pur si simplu beneficiati de consumul propriu al energiei dvs. sau chiar puteti decide sa revindeti excesul de energie electrica. In toate cazurile, instalatiile dvs. solare va vor permite sa va reduceti costurile de energie si astfel sa economisiti bani, sau chiar sa generati venituri.

Instalarea panourilor solare fotovoltaice in scopul obtinerii autoconsumului este un prim pas catre independenta fata de furnizorii traditionali de energie. Astfel, utilizatorul nu mai este preocupat de tendintele si diferitele fluxuri privind tarifele, ceea ce face posibila controlul cresterii costurilor de energie. De asemenea, face posibila producerea si consumarea directa a energiei electrice, reducand in acelasi timp facturile. Panourile solare sunt o investitie foarte buna pentru casa, deoarece reduc considerabil facturile, ofera independenta financiara si cresc valoarea proprietatii. Studiile facute pe piata imobiliara arata o crestere in preturi la casele care au optat deja pentru un sistem solar sau fotovoltaic. Energia Solara este gratuita si poate fi captata in aproape orice colt al pamantului, iar partea buna este ca nimeni nu trebuie sa sufere pentru a genera energie pentru consum! Intrati pe site pentru mai multe informatii.

 

 

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top