Stiri

Ce trebuie să aveți în vedere atunci când achiziționați siguranțe auto?

Siguranțele auto sunt dispozitive special concepute pentru a conduce electricitatea între două contacte electrice. Siguranțele protejează circuitele de suprasarcini periculoase care ar putea declanșa un incendiu sau deteriora componentele electrice delicate din interiorul mașinii. Aceste siguranțe reprezintă modalitatea prin care vă puteți păstra mașina funcțională atunci când porniți la drum.

Forma lor – influențează modul de funcționare

Formele siguranțelor variază în funcție de modul în care sunt proiectate să funcționeze în curent alternativ sau curent continuu. Sub AC, o siguranță auto are forma unui cilindru. Sub DC, o siguranță are mai mult forma unui triunghi dreptunghic. Cu cât laturile triunghiului sunt mai lungi, cu atât capacitatea de transport a curentului este mai mică. Prin urmare, veți dori să evitați utilizarea unei siguranțe de curent scăzut pentru a proteja un circuit de mare putere.

Culoarea siguranței auto

Atunci când căutați o siguranță auto pentru a o înlocui pe cea arsă, trebuie să țineți cont de tipul de siguranță de care aveți nevoie. Există mai multe tipuri diferite, fiecare având propriul scop. De exemplu, puteți avea nevoie de siguranțe auto standard, miniatură, maxi sau alte tipuri de siguranțe.

Cea mai simplă modalitate de a selecta sigurante auto noi, constă în culoarea acestora. Majoritatea au carcase de plastic în diferite culori, și pot influența alegerea atunci când nu știți cu exactitate câți amperi sau volți au siguranțele arse. Acest lucru înseamnă că trebuie să fiți foarte atenți pentru a obține nu numai culoarea, ci și ratingul de care aveți nevoie.

Tensiunea nominală transportată sau numărul de volți

Tensiunea nominală a unei siguranțe determină cât de multă putere poate conduce în siguranță, fără să se ardă. Cu cât tensiunea nominală este mai mare, cu atât este mai mare cantitatea de electricitate care va curge prin siguranță fără a se deteriora. Cu toate acestea, cu cât tensiunea nominală este mai mare, cu atât dimensiunea siguranței este mai mică. Există mai multe valori nominale diferite, de la 2 A până la 80 A, pentru fiecare tip diferit de siguranță auto.

Numărul de amperi pe care îi transportă

Numărul de amperi pe care îi poartă o siguranță este reprezentat de diametrul acesteia. Siguranțele sunt clasificate în funcție de capacitatea lor maximă de amperaj. O siguranță cu diametru mai mare transportă mai puțin curent decât o siguranță cu diametru mai mic.

Dacă aveți mai multe tipuri diferite de siguranțe, asigurați-vă că utilizați un ampermetru pentru a verifica conexiunile corecte. Căutați mai multe componente electrice de înaltă calitate? Vizitați tme.eu unde puteți alege dintre peste 500.000 de produse disponibile. Veți putea selecta un ampermetru potrivit, care vă va permite măsurarea numărului de amperi, astfel încât să puteți achiziționa siguranțele potrivite.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top