Diverse

Ce trebuie sa faci pentru inceperea procesului de divort

Casnicia ta nu mai este ca la inceput? Lucrurile frumoase care va legau odinioara au disparut? Orice ai face, tu si partenerul tau nu va mai intelegeti? Atunci, cu siguranta, te-ai gandit ca o despartire este singura solutie. Desigur, nu este un lucru placut, dar daca nicio alta incercare de a repara casnicia nu mai functioneaza, divortul este raspunsul. Poate atunci cand te gandesti la o procedura de divort iti este teama, in special de toate etapele pe care este nevoie sa le parcurgi. Trebuie sa stii insa ca in ziua de azi legislatia este mult mai relaxata si cuplurile care ajung la divort au mai multe optiuni. In plus, exista firme specializate precum Consultanta Rapida, ce te pot ajuta inca din momentul in care te hotarasti sa apelezi la aceasta solutie.

Asa cum spuneam, exista mai multe proceduri. Una din ele ar fi divortul la notar. Conform legislatiei actuale, un cuplu poate divorta simplu si rapid la notar, care le va elibera celor doi parteneri un certificat de incheiere a casatoriei. Inclusiv cuplurile cu copii minori pot apela la un notar pentru divort. Desigur, conditia este ca cei doi soti sa fie de acord in toate privintele, adica: numele dupa casatorie, custodia copilului sau copiilor, domiciliul acestora, pensia de intretinere, programul de vizita si alte aspecte pe care le solicita cei doi soti. Pentru a incepe o asemenea procedura, trebuie sa faci o programare prealabila. Apoi se va incheia un act unde sunt mentionate toate cerintele si hotararile luate de cei doi si se va plati o taxa. Aceasta este diferita, in functie de tipul divortului (pentru divort fara minori taxa este de 675 lei si pentru divortul cu minori se vor achita 920 lei si taxa va creste in functie de numarul de minori). Dupa 30 de zile, la acelasi notar, sotii se vor prezenta pentru a ridica certificatul de desfacere al casatoriei.

Cea mai simpla procedura de divort este insa cea de la starea civilia. Casatoria se poate desface la notar numai daca cei doi soti sunt de acord si daca nu au copii minori.

Daca insa doar unul dintre soti isi doreste divortul, in cazul acesta se va ajunge la un divort in instanta. Desigur, este o procedura ce dureaza mai mult, dar cu ajutorul potrivit si cu oameni specializati, totul poate fi rezolvat cat se poate de usor. Pentru o actiune in instanta se va semna, initial, un contract cu avocatul care va incepe demersurile pentru desfacerea casatoriei. Durata unui asemenea proces poate fi diferita de la caz la caz. Un proces la judecatorie se poate pronunta din culpa comuna sau din culpa ambilor soti. In afara de divortul propriu-zis, se vor mai supune atentiei si partajul, custodia copiilor, stabilirea pensiei de intretinere, numele de dupa casatorie etc.

Daca doresti divortul si esti sigur ca aceasta este singura cale, nu mai ezita. Nimeni nu te poate tine, cu forta , intr-un mariaj pe care nu il mai doresti. Nu trebuie sa te simti coplesit de nicio procedura legata de aceasta actiune pentru ca acum poti avea toata sustinerea de care ai nevoie cu ajtorul firmei Consultanta Rapida.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top