Stiri

Ce trebuie să știi despre expresoarele de cafea cu capsule?

Aparatele de cafea cu capsule sunt expresoare de cafea automate. Principala lor caracteristică este că folosesc cafea specială în capsule . Utilizarea și întreținerea acestor mașini este extrem de simplă . Pentru a pregăti o ceașcă de cafea trebuie pur și simplu să introduceți capsula, să puneți o ceașcă de cafea in pozitia special destinata, să apăsați un buton și să așteptați câteva secunde. Gata! Ceașca ta de cafea este gata! După prepararea mai multor porții, goliți recipientul cu capsulele uzate. Multe modele de expresoare de cafea cu capsule pot folosi, de asemenea, ceai și ciocolată caldă în capsule.

Iată câteva lucruri carora ar trebui să le acordați atenție atunci când alegeți un aparat de cafea cu capsule:

 • Cafea cu lapte – dacă vă place cafeaua albă, se poate face în două moduri – din capsulele cu lapte praf (va trebui să cumpărați capsule speciale, de exemplu, cappuccino sau latte) sau din lapte proaspăt, cu toate acestea, atunci ar trebui să optați a unui model mai scump cu spumant de lapte.
 • Presiune – cu cât este mai mare presiunea, cu atât băutura dvs. de cafea va fi mai aromată și mai puternică. Pentru a pregăti un espresso gustos este suficientă doar o presiune de 9 bari. Capsulele sunt produse în principal pentru o presiune de la 15 până la 19 bari, dar poate fi mai mică.
 • Rezervor de apă – în funcție de nevoile gospodăriei, puteți alege rezervorul de apă cu capacitate de 0,5-1 litru. În unele modele, este de asemenea posibil să utilizați filtrul de apă încorporat, care îmbunătățește gustul cafelei și protejează expresorul de cafea de calcar.
 • Funcții suplimentare – în general, aceste expresoare de cafea cu capsule au un set standard de parametri pentru o pregătire corectă a cafelei, dar dacă cineva din gospodăria dvs. are preferințe gustative diferite, puteți achiziționa un model cu caracteristici reglabile, de exemplu, puterea și cantitatea de cafea, precum și funcțiile de curatare si detartraj automat.
 • Design – aspectul acestor expresoare este destul de distinctiv. Poate fi un stil foarte modern sau mai degrabă retro. De asemenea, de obicei, expresoarele vin într-o mare varietate de culori, astfel încât nimănui nu îi va fi greu să aleagă un model care să se potrivească perfect în bucataria lor.

Avantajele gasite la expresoarele de cafea cu capsule:

 • Preț de achiziție relativ scăzut ;
 • Simplu de utilizat și întreținut;
 • Varietate de arome — capsulele de cafea vin în multe arome diferite, de exemplu: vanilie, ciocolată, caramel sau fructe exotice, de asemenea, puteți avea capsule cu ceai sau ciocolată caldă. Practic, cel mai bun expressor cu capsule îți va aduce nenumărate opțiuni instantaneu în bucătărie.
 • Mărime mică și o mare varietate de opțiuni de design și culoare .

Dezavantaje ale aparatelor de cafea cu capsule:

 • Prețul relativ ridicat al capsulelor de cafea – porția de cafea costă mai mult în comparație cu alte aparate de cafea,
 • Dependența față de o marcă – alegerea producătorului unui expresor înseamnă, de obicei, că veți fi blocați folosind capsule numai de la același producător;
 • Gust mai slab al băuturii – mulți cred că gustul cafelei din capsule este insuficient, deoarece cea mai bună cafea este făcută din boabe de cafea proaspăt măcinate;
 • Fiabilitate discutabilă – expresoarele de cafea cu capsule tind să se strice destul de des, prin urmare sunt considerate destul de nesigure.

Pe scurt, aducand in discutie unele expresoare de cafea cu capsule, putem spune ca sunt cele mai bune pentru cei care doresc să își pregătească cafeaua foarte ușor și rapid. Sunt perfecte pentru cei cărora le place varietatea și nu au cerințe ridicate de calitate sau aromă. Prețul mic și dimensiunile mici sunt argumente suplimentare in ceaa ce priveste un expresor de cafea cu capsule.

Cei mai populari producători de espressoare de cafea cu capsule sunt De’Longi, Krups, NESCAFÉ Dolce Gusto și Nespresso.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top