Diverse

Ce trebuie sa stii despre un fotograf nunta

Atunci cand vine vorba de nunta ta, cu siguranta nu iti doresti sa lasi nimic la voia intamplarii. Si asta deoarece sunt mult prea multe traditii si evenimente care au loc intr-o singura zi, incat ar fii pacat sa nu imortalizezi tot ceea ce se intampla, nu? Mai ales cand stii ca te-ai ocupat, personal, de foarte multe detalii in legatura cu ziua cea mare: de la alegerea localului preferat, pana la aranjamentele florale, meniul de la restaurant, iar lista poate sa continue mult si bine. Printre toate aceste aspecte, sigur te-ai gandit si la faptul ca un fotograf profesionist nu are cum sa lipseasca!
Ce trebuie sa stii despre un fotograf, inainte sa bati palma cu el? In primul rand, intereseaza-te daca are experienta! Cere-i, neaparat, sa iti arate un portofoliu cu fotografii realizate la evenimente anterioare – este cel mai simplu mod de a analiza modul in care acesta face pozele, cat de clare capteaza imaginile si cat de mult surprinde emotiile si expresiile faciale. Daca va place ceea ce vedeti, puteti trece la urmatorul pas: interesati-va cat este un pret fotograf de evenimente sau cum se calculeaza acesta (in functie de numarul de ore in care va face poze, in functie de numarul pozelor etc.).


De asemenea, intrebati fotograful cum o sa lucrati la viitoarele sedinte foto, care au loc in ziua nuntii. Puteti sa ii specificati locatiile voastre preferate, sa ii spuneti ce v-ar placea. Fotograful o sa stie cum sa interpreteze dorintele voastre si sa le transpuna in fotografii. In plus, daca va ajuta, cereti si o sedinta foto ‘’de proba’’. Exersand, puteti sa uitati de orice grija in ziua cea mare, deoarece o sa stiti exact ce aveti de facut, cum trebuie sa va asezati pentru poze si asa mai departe (detaliile mici pot face diferente mari, sa stiti).
Daca ati tinut cont de aceste sfaturi, foarte simple de altfel, nu ramane decat sa asteptati ziua cea mare – iar in ziua cea mare, uitati de tot si concentrati-va pe ceea ce conteaza cu adevarat. Bucurati-va de atmosfera, de invitati, de muzica. Distrati-va cum stiti mai bine (foarte important). Fiti voi insiva. Lasati temerile deoparte, deoarece nu isi au rostul intr-o zi atat de frumoasa si plina de incarcatura emotionala. Nu lasati lucrurile marunte s ava strice buna dispozitie. Zambiti. Cat mai mult! Zambetul face cat o mie de cuvinte. Dansati. Plangeti daca simtiti nevoia (dar sa fie lacrimi de fericire).
Faceti toate astea, iar de amintirile voastre va avea grija fotograful. Iar peste ani, cand o sa doriti sa va reamintiti bucuria acelei zile speciale, nu trebuie decat sa deschideti albumul foto – acolo o sa deschideti nu doar un album cu niste poze, ci o sa deschideti emotii, bucurie, fericire. O sa puteti sa impartasiti acele imagini si cu cei dragi, ca sa va bucurati impreuna, exact ca in ziua in care a avut loc marele eveniment. Este cel mai frumos lucru pe care il puteti experimenta. Merita toata investitia voastra, inclusiv investitia emotionala, care este mai presus de orice.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top