Stiri

Cel mai bun laptop. Cum sa te asiguri ca-ti cumperi un laptop bun?

Atunci cand mijloacele iti permit sa alegi cel mai bun laptop, inseamna ca poti avea un dispozitiv cu cel mai bun procesor, placa grafica rapida, hard disk capacitiv si chiar SSD in plus, sa nu mai vorbim de ecranul FullHD, si, bineinteles IPS. Daca este posibil, da preferinta dispozitivului cu rezolutia ecranului in FullHD (1920×1080), iar in cazuri extreme – HD + (1600 × 900). In vanzare poti gasi modele cu o rezolutie UHD (3840 × 2160).

i5 are o frecventa de operare ceva mai ridicata de 2,3 GHz, fata de i3 si se pare ca  i5, versiunea de procesoare “U”, este cea mai preferata optiune a majoritatii cumparatorilor.

In ceea ce priveste viteza, confortul calculatorului, vitezele de citire/scriere, hard-urile, singurul argument in favoarea HDD-ului conventional,  il reprezinta costul sau mai degraba parametrul “pret pe 1 GB”.

Pentru majoritatea utilizatorilor care nu sunt implicati in digitizarea video, care nu sunt interesati de jocurile moderne cu rezolutii inalte, modelare 3D, animatie si alte sarcini exigente, capacitatea de memorie de 6 sau 8 GB este optima.

Desi laptopurile nu au o multime de oportunitati de upgrade fata de PC-urile stationare, totusi ceva se poate imbunatati. Poti creste cantitatea de memorie RAM, poti inlocui hard disk-ul (sau poti instala SSD-ul in slotul M.2, daca exista unul in modelul laptop-ului selectat). De asemenea, poti chiar modifica matricea ecranului cu una mai buna. Insa, pentru a instala un procesor nou sau unul mai puternic, pentru cipul video, oportunitatea unei astfel de operatiuni tinde la zero. Desigur, in plus fata de caracteristicile tehnice, ai o multime de oportunitati pentru  GHz, GB si inch.

Recomandari laptop-uri

Asus VivoBook Max X541UJ

Laptop-ul este echipat cu 8 GB de memorie RAM, carduri video cu memorie GDDR3 dedicata de 2 GB, un ecran cu o rezolutie de 1920 × 1080. Laptopul Asus are o unitate SSD de 256 GB si HDD de 1000 GB. Placa grafica GeForce 920M este un indice de performanta 2711 si un procesor Core i5-7200U (2 x 2.5 GHz / Turbo Boost 3.1 GHz).

Lenovo IdeaPad Y700 15

Este echipat cu 8 GB de memorie RAM (DDR4), un ecran cu acoperire antireflexie la o rezolutie de 1920 × 1080, un hard disk SSHD de 1000 GB (un hibrid care combina un disc magnetic dur si o memorie solida care este folosit ca tampon). O placa grafica excelenta GeForce GTX 960M, cu o memorie GDDR5 de 4 GB cu o magistrala de date de 128 biti. Indicele de performanta este 8498. Viteza mare este asigurata de procesorul Core i7-6700HQ (4 * 2.6 GHz / Turbo Boost 3.5 GHz).

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top