rent a car iasi iasi
Stiri

Laptop pentru gaming

Laptopul pentru jocuri este un obiect gadget cu o reputatie ambigua: nu este cel mai productiv in comparatie cu omologii de birou si nu este prea mobil in acelasi timp. Un laptop pentru gaming  include un procesor puternic si o placa video dedicata, memorie rapida si un ecran cu un timp scurt de raspuns. Printre numeroasele tipuri de matrice ale laptop-urilor, se folosesc doar doua: filmul IPS si TN +. Modelele pentru jocuri folosesc tehnologia TN ieftina datorita vitezei de raspuns ridicata a matricei.

Ecran. Dimensiunea ecranului majoritatii laptop-urilor este de 15,6 , mai putin de 13,3 si 17,3 inci. Pentru rezolutia ecranului este preferat standardul Full HD. Rezolutia sporita iti permite sa potrivesti mai mult continut si sa extinzi spatiul de joc pe ecran.

Procesor. In privinta procesorului, ar trebui sa acorzi atentie chips-urilor de inalta performanta de la Intel sau AMD. Pentru un joc confortabil, vei avea nevoie de procesoare cu 4 nuclee Intel Core i5 M, optim – Core i7. Procesorul grafic dispune de memorie video incorporata si formeaza imaginea finala care este redata pe ecran. Graficele HD integrate nu sunt capabile sa faca fata texturilor complexe tridimensionale ale jocurilor moderne. Pentru a rula aplicatii si jocuri multimedia, ai nevoie de cel putin 4 GB de memorie RAM.

Memorie. Cantitatea medie de memorie fizica pentru un laptop de jocuri, variaza intre 120-360 GB. Trebuie retinut faptul ca jocurile sunt aplicatii grele care ocupa mult spatiu pe disc. Prin urmare, volumul optim este selectat individual, in functie de numarul de jocuri instalate. Este important sa se considere ca o parte din memorie este alocata fisierelor de sistem. Ca urmare, cantitatea de spatiu disponibil pe hard disk este mai mica decat valoarea initiala.

Hard disk. Adesea, HDD-urile obisnuite cu componente mecanice rotative, sunt instalate in laptop-uri. Pentru jocuri, se recomanda instalarea unor  SSD-uri solide, care vor accelera descarcarea aplicatiei si vor imbunatati viteza generala a laptopului. Un hard disk este unul dintre putinele elemente ale unui laptop care trebuie inlocuit (modernizat) cu omologi mai productivi.

Recomandari laptopuri gaming

Notebook MSI GL62 

Laptop compact pentru jocuri cu ecran de 15,6 inch. Responsabil pentru performanta procesorului Intel Core i5 si o placa grafica discreta NVIDIA GeForce GTX 950M.

Dell Alienware 17 

Notebook pentru jocuri cu un ecran Full HD de 17,3 inchi. Responsabil pentru performanta procesorului Intel Core i7 si a placii grafice – NVIDIA GeForce GTX 1070. Memoria RAM este de 16 GB.

ASUS GL752VW 

Laptopul distinge un design neobisnuit, moderat strict si discret. Versiunea disponibila este cu HDD de 1TB. Dimensiunea memoriei RAM este de 8 GB.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top