Stiri

Cel mai bun aragaz

Suprafata de lucru a celui mai bun aragaz, poate fi realizata din email, otel inoxidabil, sticla ceramica si sticla securizata. Cel mai comun tip este smaltul. Cel mai bun aragaz este ieftin, are multe culori, dar este dificil de curatat de grasime, cruste si lichide prelinse. Este, de asemenea, predispus la sarirea  smaltului. Otelul inoxidabil este mai durabil si mai usor de spalat, dar petele apar constant pe o astfel de suprafata, literalmente dupa fiecare atingere a mainilor. Cel mai frumos si mai scump material este ceramica. Este durabila, suprafata este absolut plata, este usor si convenabil de intretinut. Insa,  are dezavantajele sale: lichidul prelins poate cadea peste laturi sau, de exemplu, se sub comutatoarele arzatorului.

Tipul de aprindere

Tipul de aprindere electrica este destinata aragazului pe gaz. Aceasta poate fi mecanica si automata. Prima metoda implica apasarea manuala a unui buton special dupa pornirea comutatorului arzatorului. A doua metoda este mai simpla, aprinderea producandu-se automat dupa ce comutatorul este rotit. Aprinderea electrica automata, permite pornirea arzatorului cu o singura mana.

Siguranta

Controlul gazelor arzatorului este o caracteristica extrem de utila, menita sa sporeasca siguranta. Alimentarea cu gaze se va opri automat, daca flacara din anumite motive se stinge. Modelele ieftine, de regula, nu sunt echipate cu controlul gazelor.

Blocarea usii cuptorului

Unele modele sunt echipate cu functia de blocare a usii care este utila atunci cand vrei sa deschizi cuptorul fierbinte. Functia poate fi utila si in cazul familiilor cu copii mici.

Iluminare

Lampile de iluminare pentru cuptor,  iti permit sa vezi starea preparatului, fara a deschide cuptorul preincalzit. Desi multe modele, chiar si modele low-end, sunt echipate cu iluminare, este posibil ca unele dintre ele sa nu detina sistem de iluminare.

Top aragaze

BEKO CSG 62000 W

Aragaz simplu, dar de buna calitate de la un producator turc de renume. Are un design dragut, modern. Volumul cuptorului este mare, de 65 de litri. Plita, de asemenea, este mare,  putand folosi vase si tigai de orice dimensiune. Dimensiunile aragazului sunt de 60x60x85 cm.

GORENJE GI 52 CLI

Aragaz de inalta calitate si convenabil de la un producator european. Echipat cu toate optiunile necesare. Este dotat cu ardere electrica automata a arzatoarelor si a cuptorului, un temporizator sonor, ceas, iluminare, gratar, control gaze. Dimensiuni optime  de 50x60x85 cm.

GORENJE  KC 5355 XV

Aragazul electric multifunctional este impresionant. Cuptorul este incredibil de spatios 70 l. Este acoperit cu email pirolitic SilverMatte, pe peretele din spate exista un panou catalitic de auto-curatare, iar ghidajele telescopice sunt prevazute pentru doua niveluri, si, desigur, exista o lumina de fundal. Exista mai multe optiuni pentru convectie, inclusiv ventilarea 3D cu elemente de incalzire in forma de inel, incalzire rapida, dezghetare, curatare cu abur etc.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top