Stiri

Cel mai mare program de modernizare a serviciului de salubrizare

Astăzi, 7 februarie, în cadrul unei vizite la baza Salubris SA din stradela Grădinari, primarul Mihai Chirica a anunțat demararea celui mai mare program de modernizare a serviciului de salubrizare. Investițiile făcute în 2018 și programate pentru 2019 de către Salubris Sa se ridică la aproape 28 milioane de lei, fără TVA, cea mai mare sumă alocată în acest scop din istoria operatorului de salubritate.

„Prin aceste investiții vrem să modernizăm tot sistemul de management al deșeurilor. Avem 500 de containere care vor fi montate în 84 puncte gospodărești. Până la sfârșitul anului vom echipa 315 puncte gospodărești, respectiv 70% din necesarul Municipiului Iași, inclusiv în zonele de periferie. Totodată, am demarat achiziționarea de echipamente noi pentru măturatul străzilor, aceasta fiind o măsură indispensaabilă pentru eliminarea poluării cu praf. De asemenea, avem trei autospeciale noi care permit udarea și aspirarea în același timp. Totodată, avem cinci autospeciale, la care se vor adăuga încă două, pentru programul de udare a străzilor și îmbunătățire a calității aerului. Pe lângă acestea, în cadrul programului de achiziții pentru anul 2019 intră și 16 autospeciale pentru colectarea selectivă a deșeurilor, cele care vor transporta din punctele gospodărești, de la societățile comerciale și de la populație toate deșeurile care au fost colectate selectiv. Cred că Iașul va face față cu succes programului «Oraşe Zero Deşeuri», la care am aderat anul trecut. De altfel, Iașul este primul oraș din România care a introdus tarifarea diferențiată pentru colectarea selectivă a deșeurilor”, a declarat Mihai Chirica.

Investițiile din acest an

În 2019 Salubris SA are programate investiții de 15.531.000 de lei, fără TVA, cu peste 3,5 milioane de lei mai mari față de anul precedent.

Cei mai mulți bani, 4.730.000 de lei, fără TVA, urmează a fi utilizați pentru achiziția a două autogunoiere cu capacitate de șapte metri cubi și șase autogunoiere cu capacitatea de 12 metri cubi, autovehiculele fiind dotate și cu sistem de cântărire.

O sumă considerabilă, 2.880.000 de lei, fără TVA, este alocată pentru achiziția a 250 de platforme supraterane închise cu module.

Pe lista de achiziții a Salubris SA mai figurează achiziția unui încărcător frontal, a unui autocontainer pentru containere de 4 – 6 metri cubi, unei autobasculante, a unei autospeciale de curățat albiile râurilor, precum și a 3.000 de pubele de 120 de litri pentru colectarea deșeurilor menajere și a 4.000 de pubele de 240 de litri pentru colectarea selectivă a deșeurilor.

Aplicație de smartphone pentru ridicarea deșeurilor

Salubris SA a lansat o aplicație pentru telefoanele mobile care folosesc sistemul de operare Android. Aplicația se numește Salubris Comenzi și este destinată persoanelor juridice care doresc să plaseze comenzi de ridicare a deșeurilor.

Aplicația a devenit funcțională pe 1 februarie, fiind accesibilă și intuitivă. Aplicația permite beneficiarilor să lanseze comenzi 24 de ore din 24, să stabilească ziua și intervalul orar pentru executarea comenzii, să stabilească tipul de deșeu și numărul de recipiente, precum și să urmărească statusul comenzii lansate.

ot ceea ce trebuie să facă beneficiarii este să descarce și să instaleze aplicația de pe Google Play (Magazin Play) și să o activeze cu ajutorului codului de acces. Pentru a putea primi codul de acces este necesar un apel la numărul de telefon 0736.888.690 sau un e-mail la adresa salubris.comenzi@gmail.com, pentru a pune la dispoziția reprezentanților Salubris SA adresa punctului / punctelor de lucru, numele persoanei de contact (administrator), numărul de telefon și adresa de e-mail.

Prin această aplicație mobilă Salubris SA dorește să vină în sprijinul beneficiarilor care își vor gestiona mai bine activitatea și vor avea o evidență clară a tuturor comenzilor pe ultimele 60 de zile.

Pentru orice nelămurire sau pentru suport sunt disponibile numărul de telefon 0736.888.690 și adresa de e-mail salubris.comenzi@gmail.com.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top