Stiri

Dragoș Doru, director general Can Pack Recycling: Eforturile ieșenilor de a colecta dozele de aluminiu vor fi răsplătite prin premii

Dragoș Doru, director general Can Pack Recycling: Eforturile ieșenilor de a colecta dozele de aluminiu vor fi răsplătite prin premii Începând din această vară, ieșenii au la dispoziție un aparat de colectare a dozelor de aluminiu în cadrul hipermarket-ului Auchan din incinta Pallas Mall. Amplasarea sa a avut loc în cadrul campaniei „Și mama reciclează!”, campanie care le oferă atât posibilitatea de a contribui la procesul de reciclare a acestui ambalaj, dar și șansa de a câștiga premii.
Am stat de vorbă cu domnul Dragoș Doru, directorul general al Can Pack Recycling, compania care a inițiat programul și pe care l-a dezvoltat în parteneriat cu Asociația Non Profit Alucro, deținătorul licenței Every Can Counts, și Auchan.

1. De unde a plecat ideea campaniei ”Şi mama reciclează!”?
„Şi mama reciclează!” este o campanie care încurajează consumatorii români să colecteze doze de aluminiu, folosind aparatele care sunt instalate în magazinele Auchan şi în alte locații cheie din țară. Prin intermediul ei, ne adresăm atât famiilor, cât și consumatorilor tineri.
Indiferent de grupul țintă la care ne referim, este important să conștientizăm cu toții că responsabilizarea pornește de la nivel individual. Întrucât obiceiurile se deprind în familie, iar mama este deseori modelul la care ne raportăm, campania ”Și mama reciclează!” își dorește să fie un exemplu de bună practică atunci când vine vorba de eficientizarea resurselor pe care le avem. Schimbarea în bine depinde de fiecare dintre noi, motiv pentru care ne dorim ca reciclarea dozelor de aluminiu să intre în rutina românilor.

2. În ce constă mai exact campania „Şi mama reciclează!”?
Proiectul nostru constă într-o serie de activări care au scopul de a încuraja consumatorii să colecteze dozele de aluminiu. Aceştia au nevoie de motivare pentru a contribui la colectarea selectivă, iar noi le-o oferim prin faptul că aducem aparatele de colectare în drumul lor, prin ideea de exemplu personal şi prin stimulente.

Astfel, consumatorii vor putea colecta dozele uzate de aluminiu în aparatele puse la dispoziția lor în 20 de hipermarketuri Auchan din țară. Pentru cei care vor să se alăture campaniei noastre, avem și un mecanism de răsplată. În funcție de opțiunea aleasă la aparatul de colectare, aceștia vor putea primi vouchere de cumpărături, bilete la tombola pentru premiul săptămânal sau lunar, ori vor putea dona suma echivalentă dozelor introduse către Asociația Alucro, pentru programul Every Can Counts.

3. Care este investiţia totală făcută în campanie?
Investițiile făcute în campanie se ridică la suma de 300.000 de euro, total din care peste 200.000 de euro au fost alocați achiziționării aparatelor de colectare. Acestea sunt tehnologizate și inscripționate cu imaginea campaniei, pentru a fi recunoscute ușor de către consumatori și pentru o utilizare cât mai facilă.

4. Care sunt avantajele reciclării?
Reciclarea nu depinde nici de locație și nici de statutul social, trebuie doar să-ți dorești să faci ceva în acest sens. Peste tot am întâlnit oameni care au grijă ce aruncă, cum aruncă și unde, însă ceea ce contează este câți dintre noi procedăm astfel. Două dintre cele mai importante avantaje ale reciclării dozelor de aluminiu sunt: posibilitatea de a reintroduce o doză de aluminiu în consum în doar 60 de zile prin intermediul reciclării, în timp ce în mod natural aceasta s-ar descompune în 100 de ani, și faptul că aluminiul poate fi reciclat la nesfârșit fără să-și piardă din proprietăți. Vorbim așadar de protejarea mediului, prin economisirea resurselor (materie primă, energie) și reducerea emisiilor de carbon.

5. Cum se poate schimba comportamentul consumatorului?
Educația primită în familie, puterea exemplului, dar și a obișnuinței reprezintă cheia pentru a determina o schimbare la nivel de comportament. Ne dorim ca acest program să fie un exemplu de bună practică atunci când vine vorba de eficientizarea resurselor pe care le avem, iar reciclarea dozelor de aluminiu să intre în rutina tuturor românilor, inclusiv a ieșenilor.

Dragoș Doru, director general Can Pack Recycling: Eforturile ieșenilor de a colecta dozele de aluminiu vor fi răsplătite prin premii

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top