Stiri

REDU pe PODIUM, aniversarea primului an și lansarea noi colecții redesigned

REDU pe PODIUM, aniversarea primului an și lansarea noi colecții redesigned Vineri, 22 aprilie 2016, de la ora 19.00, la Teatrul la Cub, REDU, întreprindere socială de pionerat din România, sărbătorește aniversarea primului an de existență și lansarea noii colecții de haine și accesorii redesigned. Scoatem în lumina reflectoarelor produsele noastre și vă invităm să le aflați povestea. Prin REDU redăm viață textilelor și realizăm produse din materiale care altfel ar fi aruncate și ar amplifica impactul negativ asupra mediului înconjurător. Suntem prima întreprindere socială din România care recondiționează haine și creează produse noi din materiale recuperate, fiind și prima inițiativă din Iași care colectează materiale vechi și noi din comunitatea locală cu scopul reutilizării lor.

Pe parcursul primului an de existență, am colectat peste trei tone de kilograme de deșeuri textile, haine și accesorii vechi donate de către membri ai comunității prin intermediul celor 10 locații de colectare instalate în Iași. Am recondiționat și reciclat aceste deșeuri în peste 1000 de produse cu utilitate noi și am donat peste două tone de kilograme de haine și accesorii sortate către persoane defavorizate. Astfel, reducem cantitatea de deşeuri textile prin transformarea lor în produse cu impact pozitiv asupra comunităţii și reducem impactul negativ asupra mediului prin procesul alternativ de producție. Totodată, contribuim la conștientizarea costurilor ascunse ale industriei modei, la educarea populației locale în domeniul consumului responsabil și la facilitarea manifestării solidarității în comunitate prin organizarea a zeci de evenimente publice precum bazaruri solidare, ateliere creative, evenimente conviviale sau proiecții de filme.

Cu ocazia aniversării noastre, Excelența Sa, doamna ambasador Tove Bruvik Westberg va fi prezentă vineri la Iași pentru a vizita spațiile REDU – atelierul, magazinul și spațiul de colectare – și pentru a cunoaște întreaga echipă din spatele proiectului.

REDU pe PODIUM, aniversarea primului an și lansarea noi colecții redesigned

Comunitatea ieșeană este invitată să ne cunoască și să afle mai multe informații despre rezultatele întreprinderii sociale și planurile de viitor în cadrul evenimentului public de vineri. De asemenea, va fi prezentată noua colecție de haine și accesorii redesigned create de către slow fashion și eco designerul norvegian Lisbeth Lovbak Berg, partenerul principal al proiectului. Intrarea este liberă, însă dată fiind capacitatea limitată a spațiului, accesul în sală se va face pe bază de invitație. Cei interesați să participe pot solicita invitații prin e-mail la contact@redu.org.ro sau vizitându-ne la sediul nostru din Strada Petru Rareș nr. 6.

Iniţiat de Asociaţia Mai Bine, organizație cu peste 7 ani de experienţă în activităţi ce urmăresc consolidarea unei dezvoltări locale durabile și o referință la nivel național în domeniul protecției mediului și a economiei sociale, REDU are la bază viziunea asociației de a contribui la o lume mai bună, sustenabilă din punct de vedere ecologic, echitabilă din punct de vedere social și guvernată de norme și principii etice solide.

Implementarea și dezvoltarea proiectului nu ar fi fost posibilă fără susținerea acordată de Guvernul Norvegiei prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014. În cadrul domeniului de finanţare Inovare Verde în Industria din România, pe parcursul perioadei septembrie 2014 – aprilie 2016, REDU a beneficiat de o finanțare în valoare de 150 000 de euro.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top