Stiri

Cele mai populare hobby-uri ale bărbaților în 2020

Oscar Wilde a spus odată că doar oamenii plictisitori se plictisesc. Această afirmație se îndreaptă spre o dilemă cu care se confruntă mulți bărbați: ce să facă cu timpul lor, care să fie activitățile cu care să se relaxeze atunci când au un pic de timp liber. Pentru a veni în ajutorul tău, am creat o listă a celor mai utile și relaxante hobby-uri din care poți alege tot ce ți se potrivește.

Jocurile de noroc

Gamblingul este o modalitate excelentă de socializare. În același timp, jocurile de noroc îți îmbunătățesc abilitățile de evaluare a raportului dintre riscuri și beneficii și de a învăța să „citești” comunicarea nonverbală a celorlalți jucători. Așadar, ideea de a-i aduna pe băieți la o seară de poker de modă veche o dată pe săptămână ar putea fi una chiar excelentă.

Însă, dat fiind contextul actual, poți apela la varianta jocurilor de noroc online. Direct din confortul casei tale, ai acces la poker, ruletă, bingo, sau sloturi distractive ca Sizzling Hot. În plus, de ce să nu recunoaștem, ai și șanse să câștigi.

 

Practicarea unui sport

Crezi că ești prea neîndemânatic  pentru a te implica în sporturi de echipă? Mai gândește-te. Fie că pasiunea ta este rugby-ul, fotbalul, baseballul, baschetul, fotbalul american sau un alt sport de echipă, ligi de agrement pentru adulți există în majoritatea orașelor. Nu-ți rămâne decât să faci un prim pas și să îți rezervi locul în echipă. Sportul de echipă este, de asemenea, o modalitate excelentă de a socializa, oferindu-ți șansa de a cunoaște noi persoane cu pasiuni comune.

Dacă însă sportul de echipă nu-ți face cu ochiul, orientează-te către activitățile individuale. Golful este un mod fantastic de a petrece timpul liber. Cu toate acestea, pentru a deveni un profesionist în acest sport, trebuie să lucrezi la dezvoltarea abilităților de îndemânare, precum și la înțelegerea modului în care factori precum vântul influențează traiectoria mingii. Mai este nevoie să menționăm că îți vei exersa răbdarea? Nu credem!

Bodybuilding

Bodybuilding-ul este arta sinelui. Pe lângă îmbunătățirea sănătății și aspectului fizic, practicând acest sport vei da un impuls enorm stimei de sine, deoarece culturismul este mai mult decât o activitate fizică. Este vorba de un stil de viață care încorporează nutriția, concepte de echilibru și proporție, planificarea,  stimularea și stabilirea de obiective pe termen lung. Indiferent dacă alegi sau nu să duci sport la un nivel profesionist, acesta este unul dintre cele mai bune hobby-uri pentru bărbați, deoarece îți va îmbunătății condiția fizică și îți va crește încrederea în tine.

 

Învățarea unei limbi străine

Învățarea unei limbi străine este unul dintre hobby-urile subevaluate de bărbați. Ne întrebăm de ce. A deveni fluent în altă limbă îți va oferi un avantaj competitiv în carieră și îți va face călătoriile în alte țări mult mai plăcute. Poți alege o limbă de circulație internațională, sau, dacă ești mai ambițios din fire, poți alege o limbă exotică.

Din fericire, există la momentul de față o multitudine de cursuri online pentru toate limbile pământului. Poți alege între instalarea unei aplicații pe telefonul mobil sau cursuri online predate de vorbitori nativi. În cazul în care îți dorești să încorporezi și socializarea în acest hobby, poți să alegi din cursurile organizate în orașu tău.

 

Paintball

Acesta este un hobby autentic pentru bărbați. Deși poate deveni costisitor și presupune un pic de organizare a programărilor și de strângere a unei echipe, o partidă de paintball este modalitatea perfectă de deconectare și distracție.

Mai ales atunci când joci cu o echipă de prieteni, ai șansa să îți dezvolți abilități de planificare și implementare. De asemenea, îți vei dezvolta abilități precum precizia și atenția la detalii. Bonus? Distracția e la cote înalte!

 

Ciclism și mountain biking

Indiferent dacă este practicat pe o pistă de biciclete sau pe o potecă montană, mersul pe bicicletă este un mod fantastic de a vedea lumea în detalii mai clare și de a lua o pauză de la tumultul orașului. De asemenea, îți vei îmbunătăți sănătatea și ai șansa de a te recrea în mijlocul naturii.

Fotografia

Puține hobby-uri te vor familiariza cu frumusețea mai bine decât acesta. Arta fotografiei îți oferă ocazia să descoperi chipuri, peisaje, obiecte care în alt context s-ar putea ascunde de ochii privitorului. În plus, ai ocazia să imortalizezi momentele alături de cei dragi, putând transpune amintirile în fotografii.

 

Cititul

Nu putem sublinia suficient cât de important este cititul este pentru dezvoltarea personalității. Mergi dincolo de articolele revistelor și postările de pe blog și redescoperă romanele și literatura de non-ficțiune.

Dacă crezi că lectura nu este pentru tine, probabil pentru că nimeni nu te-a expus vreodată lumilor care te așteaptă între coperțile unei cărți. Încearcă! Acesta este primul pas. Alege genul de cărți care merg în direcția ariilor tale de interes. Pot fi tratate tehnice sau diverse studii interesante.

Concluzii

E important să ai în vedere faptul că un hobby nu presupune atingerea unui nivel profesionist. Este important ca activitatea să nu îți consume exagerat de mult timp sau bani, dar să îți aducă relaxare și satisfacții. De asemenea, ai în vedere faptul că hobby-urile nu sunt întotdeauna distractive. Pot exista și momente dificile care necesită un pic de efort.

 

 

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top