Diverse

3 Moduri simple prin care poti avea grija in mod corespunzator de masina ta

Traim intr-un secol in care depindem de mobilitate mai mult ca oricand, astfel ca nu este de mirare faptul ca soselele oraselor de pretutindeni si nu numai sunt mai aglomerate ca niciodata. Autovehiculele reprezinta de departe unele dintre cele mai eficiente mijloace de transport la care putem apela atunci cand ne vedem nevoiti sa ajungem dintr-un punct intr-altul cat mai rapid. Orice conducator auto, de la incepatori si pana la cei mai experimentati, este constient de faptul ca buna functionare a masinii este un lucru care depinde foarte mult de stilul de condus dar si de atentia care i se acorda acesteia in timp. Chiar daca componente masinii au o durata de viata limitata in ciuda eforturilor noastre de a le mentine functionale cat mai mult timp, acest lucru nu at trebui sa ne puna in situatia de a le neglija.

O masina intretinuta in mod corespunzator este o masina care functioneaza perfect pentru vreme indelungata si ca carei performante nu vor scadea in timp. Chiar daca nu putem opri complet efectele uzurii asupra componentelor masinii, acest lucru nu inseamna ca nu putem intarzia acest proces. Haideti asadar sa descoperim impreuna cum putem face acest lucru!

Adopa un stil de condus mai putin sportiv.

Stilul de condus este un lucru care poate avea un impact major asupra duratei de viata a componentelor masinii, de aceea este esential sa adoptam un stil de condus cat mai putin sportiv, oricat de indragostiti am fi de zgomotul motorului turat sau de alte saituatii similare. Un stil de condus defensiv poate prelungui semnificativ durata de viata a componentelor masinii si este desigur si o modalitate care iti aduce un plus de siguranta.

Inlocuieste piesele si accesoriile auto atunci cand acestea prezinta urme de uzura.

Asa cum probabil stii, masinile sunt alcatuite din piese si accesorii cu o durata de viata limitata, astfel ca in timp, acestea vor ceda si vor necesita inlocuire. Astfel, recomandarea este aceea ca ori de cate ori observi urme de uzura sau constati ca anumite componente nu mai functioneaza corespunzator, sa le inlocuiesti cu altele noi. Pana si cea mai mica componenta, poate atrage dupa sine defectiuni majore daca este neglijata pentru timp indelungat. Astazi cand este atat de simplu sa gasim piese auto pentru Opel, Mercedes, Porsche sau orice alt model de masina la care ne putem gandi, nu avem niciuo scuza pentru care sa ne neglijam masinile.

Asigura-te ca folosesti un set de anvelope de calitate si conform cu specificatiile masinii.

Anvelopele reprezinta unica suprafata de contact a masinii cu solul, motiv pentru care atunci cand apar probleme la nivelul acestora, automat performantele noastre de condus scad. Pentru ca ne afla deja in sezonul rece, este imperios necesar si obligatoriu (din momentul in care pe carosabil se regaseste un strat de zapada sau gheata) sa ne echipam masinile cu un set de anvelope de iarna, produse care ne vor oferi toata siguranta si performantele de care avem nevoie in acest sezon. Astfel, atunci cand anvelopele masinii se uzeaza peste limita admisa, este recomandat sa le inlocuim atat din motive de siguranta, cat si pentru buna functionare a masinii.

 

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top