Stiri

Cinci lucruri inedite care îţi îmbunătăţesc starea de spirit

Chiar şi cele mai optimiste persoane au zile mai proaste sau, pur şi simplu, o stare de spirit mai puţin energică sau pozitivă. Astfel de stări sunt perfect normale, atât timp cât nu există schimbări prea bruşte sau prea dese. O indispoziţie trecătoare poate fi cauzată de schimbări hormonale sau ale mediului înconjurător, de stres sau, cel mai evident şi cel mai frecvent, de evenimente neplăcute. Cum faci să ieși dintr-o astfel de stare? Iată câteva lucruri inedite care îţi pot schimba destul de rapid starea de spirit, ameliorând-o considerabil!

  1. Mirosurile

Ştiai că, dintre toate simțurile, cel olfactiv este cel mai evocativ? Asta înseamnă că un miros îţi poate declanşa amintiri şi stări plăcute sau neplăcute, prin asocieri cognitive care au loc în creier. Prin urmare, au impact foarte puternic asupra stării tale de spirit. De asemenea, parfumurile au fost folosite ca parte a medicinei. De altfel, aromoterapia sugerează că multe afecţiuni pot fi tratate cu ajutorul mirosurilor. Nu e nevoie să treci printr-un proces foarte complex de tratament ca să îţi îmbunătăţeşti starea de spirit, dar poţi folosi un parfum revigorant, cum este Mugler Cologne de la Thierry Mugler, care te va energiza prin notele sale de flori de portocal. De asemenea, o doamnă care vrea să se simtă mai încrezătoare în propria sa feminitate poate alege un parfum cu personalitate, așa cum este Eaudemoiselle, de la Givenchy, care invită la o redescoperire a propriei eleganţe. 

  1. Dansul

Lucrurile nu merg chiar cum îţi doreşti la birou sau cineva din familie te-a enervat foarte tare şi te simţi furios? Ei bine, ca să ieşi din această stare de nervi şi să îţi recapeţi echilibrul şi chiar buna dispoziție, ai la îndemână o soluţie foarte simplă: dansul. Pune-ţi melodia preferată şi dansează până te simţi mai bine. Poţi s-o faci la tine în dormitor sau oriunde crezi ca nu te dai în spectacol. Nu contează dacă ţii sau nu ritmul atât timp cât te mişti. Muzica şi mişcarea sunt o combinaţie de efect, pentru că ambele contribuie la secreţia de endorfine în creier, adică acei hormoni responsabili cu starea de bine. 

  1. Ieşi afară!

Dacă nu te simţi tocmai în apele tale, ieşi afară! Serios, ieşi din casă sau din birou şi fă o plimbare în aer liber! Dacă ai prin apropiere un parc, cu atât mai bine. Studiile de specialitate arată că oamenii care petrec mai mult timp în aer liber sunt mai fericiţi. Una dintre cauze este producţia de vitamina D, care are loc atunci când ne expunem la lumină naturală. Dacă vrei să-ţi păstrezi buna dispoziţie, asigură-te că petreci măcar jumătate de oră în aer liber, mai ales în zilele însorite!

  1. Animalele de companie

Nu e de mirare că imaginile şi videoclipurile de pe internet cu animale se bucură de o aşa popularitate! Fie şi numai acest tip de interacţiune ne face să zâmbim! Experţii au subliniat în mai multe rânduri beneficiile unui animal de companie. Nu numai că te binedispun, dar te pot ajuta să-ţi menţii un nivel sănătos al tensiunii arteriale. Mai mult, centrele de terapie cu animale susţin că micuţii noştri prieteni sunt un ajutor de nădejde în combaterea depresiei. 

  1. Probioticele 

Cine a spus că fericirea trece prin stomac a avut dreptate. Din ce în ce mai multe studii arată că sănătatea sistemului digestiv este corelată cu sănătatea mintală şi că persoanele cu o digestie bună sunt, în general, mai binedispuse. Aşadar, ce poţi face pentru un sistem digestiv sănătos? Înainte de orice, e recomandat să ai o alimentaţie echilibrată, să bei multă apă, dar şi să ai în vedere un consum de alimente bogate în probiotice, cum ar fi iaurtul sau murăturile. Aceste bacterii benefice sunt importante pentru sănătatea ta în general, de la digestie la sistemul imunitar şi aspectul pielii. 

 

În zilele în care nu te bucuri de cea mai bună dintre dispoziţii, ţine cont de sfaturile de mai sus şi vezi ce te ajută pe tine să-ţi recapeţi zâmbetul şi starea de bine!

 

Sursă foto: Pexels.com

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top