Evenimente

Classic Car Day 2016

Classic Car Day 2016
Poliția Rutieră a Municipiului Iași și membrii Asociației Club Rotaract Iasi își unesc forțele pentru a 12-a oară în numele siguranței în trafic a ieșenilor.

Devenită deja o tradiție în rândul evenimentelor ieșene, campania “Condu Prudent, Alege Viata” de sâmbătă, 11 iunie 2016, orele 16:00-19:00, va îngloba o serie de acţiuni şi atracții dedicate șoferilor și pietonilor tineri și experimentați deopotrivă.

Peste 2000 de pliante și autocolante cu informații referitoare la importanţa conducerii preventive vor fi distribuite automobiliștilor și motocicliștilor aflați în trafic pe B-dul „Anastasie Panu” de către membrii Asociației Club Rotaract Iași, cu susținerea unui echipaj al Serviciului Poliţiei Rutiere Iaşi. Aceștia vor răspândi mesajul campaniei Poliției Rutiere, „Alege Viaţa!”, și îi vor invita să probeze efectele unui accident auto în simulatorul de impact „Crash”, al Facultății de Mecanică din cadrul Universității „Gh. Asachi” din Iași.

Vizitatorii vor putea încerca pe pielea lor senzațiile unei ciocniri la viteză mică pentru a-și imagina efectele devastatoare ale unui impact similar la viteză mare.

Campania va prezenta deopotrivă efectele negative ale unei conduite incorecte în trafic, dar va și lăuda plăcerile șofatului preventiv printr-o expoziție de autoturisme a pasionaților din Iași cu acces gratuit. Așadar, pe pietonalul Stefan Cel Mare vor fi expuse autovehicule recondiționate, din perioada 1930-1995, și automobile destinate competițiilor sportive în cadrul Classic Car Day – Iași.

Deși de la inițierea campaniei Condu Prudent, Alege Viata! în 2008 numărul incidentelor auto grave a scăzut, conform Comisiei Europene, România se află în continuare în topul țărilor europene la capitolul pietoni morți și decese în accidente rutiere. Într-un centru universitar precum Iași, al cărei principală legătură cu restul țării, drumul european E85, și-a câștigat reputația de ‹‹Șosea a Morții››, acțiunea Clubului Rotaract Iaşi și a partenerilor săi este cu atât mai importantă în contracararea comportamentului agresiv la volan.

Această campanie este realizată în parteneriat cu Poliţia Rutieră Iaşi şi Primăria Municipiului Iași, Clubul de Motocicliști MC Trust Iasi, WePolish.ro(Polishauto.iasi), Hosset, A24 Assistance (Asistenta Rutiera Iasi), XS Motorsport Iasi, Tavat Eyewear, Moldocar Extreme Detailing, 4 Romani in Siberia și tunerul Completechip Iasi, partenerii media Advertomedia.ro, www.iasi4u.ro și Cars Tuning Romania. Sponsor principal Pro-X Cosmetica si Intretinere Auto.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top