casti de copiat
Stiri

Coffee For Home 5 to go

Siropuri Private label pentru cafea
Acesta a fost un proiect la care am  lucrat aproximativ 1 an de zile iar prin implementarea acestuia ne-am aliniat lanturilor internationale. După multe discutii cu diverse companii, teste si degustari am reusit să gasim o companie care s-a pliat pe nevoile și cerintele noastre.

Prin implementarea acestui proiect ne dorim  să le oferim clienților gustul unic 5 to go și am considerat că după 3 ani era momentul potrivit pentru acest pas. În  alegerea siropurilor, ne-am orientat către un productor din Italia, o companie cu o istorie de aproape 100 de ani, care a pastratat metodele traditionale de fabricatie. Am ales acest producator deoarece aromele folosite sunt naturale iar toată gama este gluten free.

Siropurile sunt disponibile în 10 sortimente iar sezonier schimbam 2 arome la analiza atenta a echipei  și la recomandarea clientilor.

In momentul de față acestea vor fi disponibile doar in reteaua 5 to go. Păstram aceeasi politica ca si pana acum aceea de a oferi aromele pentru cafea gratuit. Pe viitor, siropurile vor fi disponibile si la vanzare în  gama 5 to go PLUS. Pozitionarea acestor produse este una premium avand in vedere ambalajul: acesta este din sticla iar datorită acestui fapt produsele nu se alterează; aromele folosite sunt naturale si nu in ultimul rand toate produsele sunt fara gluten.

Gama de cafea si ceaiuri pentru acasa

Gama de cafea curpinde 5 sortimente:

Columbia supremo Medellin
Cafeaua columbiană este renumită pentru aroma sa consistentă, ușoară. Premiată pentru gustul său dulce și aromat, Columbia Supremo Medellin este una dintre cele mai echilibrate cafele produse în Columbia .

În compoziția acesteia se regăsesc arome ce variază între cacao, caramel si tabac.

Regiunile în care este plantată cafeua columbiană sunt: Popoyan, Narinho, Huila, Bucaramanga si Medellin.

Noi am ales pentru clienții 5 to go cafeua din regiuna Medellin.

Ethiopia Djimah Natural
Ethiopia este locul in care a fost descoperită cafeua, întru-un orășel numit KAFFA iar de aici a rezultat și numele acesteia.

Cafeaua ethiopiană este renumită pentru aroma de citrice și pentru  notele de ciocolată și dulceața malțului. Retrogustul este dominat de un buchet floral cu asemănător miresmei de fructe de pădure.  Astfel, cafeua ethiopiană este recunoscută pentru aroma ei intensă.

Regiunele in care este plantată cafeua ethiopiană sunt: Yirgachafe, Sidamo, Harar, Djimah.

Noi am ales pentru clienții 5 to go cafeua din regiuna Djimah (Kaffa).

Brazil Santos Mogiana
Brazilia este cea mai tradițională zonă de producție, recunoscută la nivel mondial, ideală pentru creșterea cafelei. Brasilia produce cafele cu o corpositate și o aromă superioară, având o dulceață naturală.

Cafeaua de la Alta Mogiana și de la Cerrado sunt special concepute de către degustătorii din Brazilia pentru utilizarea în amestecurile de espresso unde este necesar un corp mediu și o aciditate distinctă și fină.

În ceea ce privește gustul, cafeaua are un corp mediu și o aromă dulce, plăcută, armonizată de un gust amar și o aciditate mai scăzută.

În Brazilia există trei zone principale de creștere a cafelei: Mogiana, Sul Minas și Cerrado.

Noi am ales pentru clienții 5 to go cafeua din regiuna Mogiana.

Cafea filtru
O reuniune de cafea din trei colțuri al lumii: Asia, Africa și America Latină, cafeaua pentru filtru este creată exclusiv pentru o experiență unică de arome.

Acest tip de cafea se remarcă printr-un parfum intens și un retrogust plin, plăcut și delicios.

Această cafea este ideală pentru prepararea în metoda de filtru.

Cafea Ibrik
Cafeaua de Ibric este un blend versatil, obținut din ambele soiuri de cafea (Arabica si Robusta).

Provenind din Brazilia și India, cafeaua de Ibric trezește o aciditate complexă și un gust ce trimite spre ciocolată amăruie, migdale  și alune de pădure. La retrogustul final aromele se intensifică, dezvăluind un gust dulce plăcut.

Aceast tip de cafea este ideal pentru prepararea la ibric.

MASALA CHAI
Masala Chai, in traducere, “ceai condimentat” este o băutură din subcontinentul indian si consta în ceai făcut cu un amestec de condimente și ierburi aromatice indiene.

Despre ceaiul condimentat antic indian, în mod tradiţional cunoscut sub numele de Masala Chai, se spune că datează de circa 5.000 de ani Astfel, acest ceai prezinta pe langa aroma sa unica si proprietati medicinale remarcabile.

Datorita amestecului de condimente, Chai Masala are numeroase beneficii pentru sănătate. Este util în răceli şi calmează tusea. Ajută la energizarea organismului, creşte vitalitatea, dar are efecte benefice şi la circulaţia sangvina.

ORANGE FUSION TEA
Delicioasa portocala asigura ceaiului o aroma prietenoasa si rafinata, contribuind la intarirea capacitatii naturale de aparare a organismului, la revigorarea si reechilibrarea sistemului nervos, cu efecte benefice asupra organismului.

Dezvoltand segmentul de retail  in reațeaua 5 to go,  am ales să oferim o cafea proaspăt prăjită, intr-un ambalaj premium. Am ales acest ambalaj tocmai pentru ca prospețimea cafelei să se mențină permanent. De asemenea, și design-ul etichetelor este unul inovativ și realizat în spiritul conceptului nostru.

Vlad Dumitrescu, graficianul etichetelor (illustrescu.ro)

  • Colaborarea cu 5 to go a reprezentat o reală oportunitate de a crea ceva original. Astfel, având ca sursă de inspirație paharele de cafea și dinamica locațiilor 5 to go, am reușit să pun bazele acestui proiect. După multe zile petrecute în cafenelele 5 to go, m-am gândit la un concept unic în care piesa de bază din logo este spartă în mai multe elemente comunce ce se regăsesc în fiecare locație. Întreaga grafică a etichetelor exprimă spiritul 5 to go, de la elementul central și anume espresorul de cafea până la elemente precum cărțile și revistele mereu prezente în cafenele.

Produsul este poziționat in zona premium ( 5 to go PLUS) , alegând o calitate a cafelei net superioară și va fi disponibilă la prețuri intre 30-35 de lei in funcție de origine.

În  2016 am încercat să vindem cafea pentru acasă dar furnizorul respectiv nu a putut mentine calitatea si nu s-a incadrat in standardelele 5 to go fiind nevoiti sa renuntam la colaborare. In momentul de fata acest produs este foarte asteptat de catre clientii noștri. Estimăm că vom vinde peste 3000 de unități în prima lună ajungand pana la 5000 pe lună în decembrie.

Prin listarea acestor produse, ne adresăm tuturor iubitorilor de cafea dar in special celor care apreciază calitatea alegand să mergem in 2 directii diferite: una de cafea boabe si una de cafea macinata ideale atât pentru cei care dețin un espressor dar și pentru cei care își prepară altfel cafeaua.

Considerăm că raportul calitate preț este cea mai bună promovare pentru noi în momentul de față, produsul fiind poziționat sub prețul pieței . Odată cu listarea acestor produse vom lansa si un concurs pentru clientii noștri  dar vă invităm să ne urmăriți pagina de fb pentru mai multe informații.

5 to go a incheiat anul 2017 cu 63 de locații iar  pana in momentul de față s-au deschis alte 25 de locații urmând ca finalul anului să însumeze 100 de puncte de vânzare.  În 2017 cifra de afaceri a intregului grup a fost de 3, 2 milioane de euro iar în acest an va depasi suma de 5 milioane.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top