Stiri

Compania anunță lansarea de noi studiouri, consolidarea brandului și creșterea echipei din țară cu cel puțin 500 de angajați în 2019

Cognizant Softvision, lider global pe piața software, își dezvoltă operațiunile din România, pentru a răspunde unei cereri crescute pentru soluții de dezvoltare și transformare digitală utilizate de clienți de top din domeniul serviciilor financiare, asigurări, retail, turism, precum și alte industrii. Planurile de creștere a echipei vizează recrutarea a cel puțin 500 de profesioniști în domeniul tehnologiei creative, până la finalul acestui an. Cu o echipă formată în prezent din aproximativ 1.700 de profesioniști în domeniul IT în România, Cognizant este recunoscut drept unul dintre cei mai mari angajatori din domeniul tehnologiei din țară, compania clasându-se pe poziția a 19-a în „Top 100 de angajatori” realizat de Capital în iulie 2019, indiferent de domeniul de activitate.

Pe lângă extinderea echipei, divizia de Digital Engineering din cadrul Cognizant plănuiește lansarea de noi studiouri de design în zone cheie din București, Iași și Timișoara. Portofoliul global al Cognizant Softvision include clienți precum Groupon, Macy’s și Mozilla.

România este un hub al rețelei globale Cognizant Softvision, ce cuprinde un portofoliu de peste 3000 de produse dezvoltate și profesioniști în domeniul IT și design care lucrează din 30 de studiouri prezente în 9 țări, pe 5 continente.

Înainte de a fi achiziționată de Cognizant în 2018, Softvision era o companie consacrată în România, fiind fondată în Cluj-Napoca, în urmă cu peste 20 de ani. Lider global în piața software, Cognizant a înregistrat în 2018 venituri de 16.13 miliarde de dolari. Achiziția Softvision de către Cognizant a creat una dintre cele mai puternice companii din lume în domeniul dezvoltării digitale și un lider în dezvoltarea produselor software.

Noul brand Cognizant Softvision a fost lansat oficial în luna august a acestui an la Untold, un festival european de muzică, ce a atras peste 350.000 de participanți la ediția din 2019. În calitate de Innovation Partner al ediției din 2019 a festivalului Untold, Cognizant Softvision a dezvoltat aplicația smart assistant a festivalului de muzică, precum și un smart info chatbot.

„România este un pol important de inovație digitală, cu unele dintre cele mai bune talente în design și software din lume”, a declarat Malcolm Frank, Președinte, Cognizant Digital Business. „Planurile de extindere ne consolidează reputația, construită prin calitate, sustenabilitate și o dezvoltare sănătoasă a business-ului în ultimele două decenii. Dezvoltăm unele dintre cele mai atrăgătoare produse software pentru companii de top din lume. Am contribuit la transformarea modului în care companiile concep, dezvoltă și realizează business, prin software. În cadrul companiei noastre, cei mai talentați ingineri software își asumă provocări și se dezvoltă, lucrând la proiecte care transformă multe industrii”.

Frank a adăugat: „Prin combinația metodologiei și orientării către rezultate aflate în ADN-ul Softvision și cunoașterii profunde a industriei și relațiilor cu clienți la scară globală ale Cognizant, putem ajuta clienții să schimbe lumea. Împreună, inovăm continuu în domenii precum machine learning, inteligență artificială și Internet of Things pentru a crea soluții cu impact global”.

Cognizant Softvision aniversează echipa tehnică globală în perioada 9-13 septembrie, prin organizarea la București a evenimentului de amploare Programmers’ Week, ce coincide cu Ziua Internațională a Programatorului. Prima ediție a evenimentului a avut loc în țară în urmă cu cinci ani, iar anul acesta evenimentul va cuprinde webminarii globale, o conferință tech și anunță cel mai mare coding contest organizat până acum în România în perioada 19-20 Octombrie.

Despre Cognizant Softvision 

Cognizant Softvision este lider în domeniul soluțiilor software, creând soluții de impact și produse digitale complete care conectează marile branduri ale lumii cu consumatorii finali. Oferind inovație sustenabilă, agilitate și conexiune care inspiră angajament și transformarea businessului, Cognizant Softvision a colaborat cu unele dintre cele mai mari companii din lume. Experiența în domeniul dezvoltării de produse și soluții digitale și expertiza în design se combină perfect cu cunoștințele clienților, sistemelor și infrastructura aplicațiilor de expertiză ale Cognizant. Cognizant Softvision și Cognizant Digital Engineering formează o echipă de peste 11.000 de profesioniști și o rețea de 30 de studio-uri prezente în 9 țări, pe 5 continente.

Compania este prezentă pe piața din România din 1998, continuând să se dezvolte de-a lungul timpului. În prezent, este formată, în țară, dintr-o echipă de aproximativ 1.700 de profesioniști din domeniul IT cu experiență, precum și profesioniști tineri, care lucrează în studio-urile din București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara și Baia Mare.

Despre Cognizant

Cognizant (Nasdaq-100: CTSH) este unul dintre cei mai puternici jucători din IT la nivel global. Abordarea unică, consultativă, bazată pe insight-uri ale industriilor, îi ajută pe clienți să creeze și să conducă afaceri inovatoare și eficiente. Având sediul central în SUA, Cognizant este clasat pe locul 193 în topul Fortune 500 și este listat constant printre cele mai admirate companii din lume.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top