Stiri

Cum sa publici corect un advertorial? Ce beneficii îți poate aduce?

Un advertorial este una dintre cele mai bune solutii de promovare a unui produs sau a unui brand si atata vreme cat este bine scris si bine publicat, poate sa aduca extrem de multe avantaje. Din pacate, foarte multi oameni cred ca procesul de publicare advertoriale inseamna doar laude, de multe ori nefondate, asupra produselor promovare. Realitatea este cu totul alta. Un advertorial de buna calitate este un articol care aduce valoare pentru cititor si prezinta un produs intr-un mod 100% realist. Acest articol nu trebuie sa fie neaparat scris in jurul produsului, putand doar sa aminteasca despre el.

Cum publici corect un advertorial?

Un lucru este cert: orice business online are nevoie de advertoriale. Tocmai de aceea, este bine ca orice administrator de site sa stie foarte bine care este modul corect in care poate fi dusa la bun sfarsit publicarea unui astfel de articol.

Iata, asdar, cateva reguli de baza :

 1. Nu publica oriunde! Exista milioane de site-uri online. Nu trebuie sa publici articolul oriunde, ci doar acolo de unde poti obtine cat mai multe avantaje. Daca vrei mai mult trafic pe site, atunci poti cauta o platforma de stiri cu multi vizitatori, care iti poate publica articolul. Daca vrei ca pagina ta sa ajunga cat mai sus in cautarile Google, poti sa cauti site-uri relevante pentru domeniul pe care il promovezi. Spre exemplu, daca vinzi piese auto nu este foarte relevant sa publici advertoriale pe site-ul unui salon de infrumusetare.

 

 1. Scrie cu gandul la cititor! Nu scrie articolele doar de dragul de a le scrie si de a avea anumite cuvinte cheie incluse in ele! Cititorul tregbuie sa gaseasca informatii relevante in ceea ce citeste, motiv pentru care incearca sa afli ce isi doreste sa citeasca! Poti sa iti atingi scopul mult mai usor daca articolul este foarte relevant.

 

 1. Scrie corect! Este indicat sa scrii cat mai corect din punct de vedere gramatical. Daca nu esti stapan pe tehnicile de redactare, apeleaza la un content writer profesionist!

  4. Nu uita de backlinkuri! Un advertorial bun contine cel putin un backlink catre site-ul tau. Nu uita sa pui aceste backlinkuri si asigura-te ca acestea sunt dofollow, adica fac transfer de autoritate catre pagina pe care o promovezi.

 

 1. Negociaza! Publicarea unui advertorial costa. De cele mai multe ori, costul de baza pentru publicarea pe un site foarte mare este urias, motiv pentru care trebuie sa negociezi. In principiu, se poate negocia foarte mult si poti obtine preturi cu pana la 70% mai mici. Daca vrei sa mergi la sigur, gaseste o firma care se ocupa cu publicare articole pe diverse site-uri si fa un plan de publicare. Vei ajunge la concluzia ca este mult mai ieftin.

 

 1. Scrie texte unice pentru fiecare advertorial in parte. Foarte multi administratori de site-uri fac greseala de a publica acelasi advertorial in mai multe parti. Este o greseala uriasa, deoarece in felul acesta se genereaza continut duplicat. Scrie texte de buna calitate si unice pentru fiecare advertorial pe care il publici.

Ce castigi daca publici advertoriale?

Exista o multime de avantaje pe care ti le aduce publicarea de advertoriale:

 • Obtii brand awareness. Este una dintre cele mai bune variante prin care iti poti construi un brand. Daca ai advertoriale pe site-uri cat mai multe si cat mai variate, rezultatele pot fi impresionante.
 • Obtii clienti. Un singur advertorial nu are capacitatea de a genera foarte multe vanzari, insa mai multe advertoriale pot ajuta la cresterea portofoliului de clienti in mod consistent.
 • Ajungi pe pozitii mai bune in motoarele de cautare. Unul dintre scopul advertorialelor este acela de a optimiza site-ul cat mai bine pentru motoarele de cautare. Practic, daca publici advertoriale poti sa ajungi pe primele pozitii pentru cautari foarte relevante.

Cum alegi site-ul unde publici un advertorial?

Pe langa relevanta site-ului in domeniul pe care il promovezi, trebuie sa mai tii cont si de urmatoarele lucruri:

 • Traficul pe care il are site-ul pe care publici advertorialul. In functie de valoarea traficului sunt sanse mai mari sa fie trimisi vizitatori catre site-ul tau;
 • Autoritatea site-ului. Aceasta este masurata de mai multe companii, printre care Google sau Moz. Cu cat nota unui site este mai buna, cu atat relevanta lui este mai mare;
 • Numarul de advertoriale publicate. Este bine sa urmaresti site-urile care nu publica foarte multe advertoriale, deoarece sunt mai relevante.
 • Frecventa cu care se publica articolele pe site. Este bine sa alegi acele site-uri care publica zilnic articole, pentru ca sunt mult mai relevante decat cele care publica foarte rar.

In principiu, poti publica advertoriale cu costuri relativ mici, insa pentru asta trebuei sa cauti si sa te informezi.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top