Evenimente

Constantin Chiriac – lansare de carte și decernare titlu de Cetățean de onoare al Iașului

Joi, 22 septembrie 2022, la ora 17, în Sala Vasile Pogor a Palatului Roznovanu, sediul Primăriei Municipiului Iași, va avea loc lansarea celor trei volume coordonate de domnul Constantin Chiriac, apărute la Editura Junimea. În cadrul aceluiași eveniment, autorului i se va decerna titlul de Cetățean de onoare al Iașului.

            Editura Junimea și Primăria Municipiului Iași organizează joi, 22 septembrie 2022, în Sala Vasile Pogor a Palatului Roznovanu, evenimentul de lansare a cărților Dialoguri culturale / Cultural Conferences, Aleea Celebrităţilor / Walk of Fame și Mărturii / Testimonials, coordonate de Constantin Chiriac.

            Cele trei volume bilingve (română-engleză), publicate la Editura Junimea, sunt dedicate renumitului Festival Internațional de Teatru de la Sibiu.

În cadrul lansării de carte vor interveni, alături de Constantin Chiriac,  Oltița Cîntec, critic de teatru, Aurelian Bălăiță, rectorul Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași și artistul plastic Dragoș Pătrașcu. Amfitrionul evenimentului va fi Simona Modreanu.

În continuarea evenimentului, primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, îi va decerna lui Constantin Chiriac titlul de Cetățean de onoare al Iașului.

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Iași și Editura Junimea, în parteneriat cu Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași.

Accesul publicului este liber.

Constantin Chiriac este fondatorul și preşedintele Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, director general al Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu, profesor universitar doctor la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Doctor Honoris Causa al Leeds Metropolitan University (2008), al Universității de Vest Timișoara (2018) și al Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași (2020).

Munca sa a fost recompensată prin nenumărate premii și distincții, printre care Premiul Aspen Institute pentru Contribuția la Patrimoniul Cultural Național în 2014 și Premiul Fundației Japonia și al Ministerului de Afaceri Externe din Japonia (2015). Este Ofițer al Ordinului Coroanei Belgiene (2011) și Ambasador Onorific al Turismului din 2014. De asemenea, a primit Ordinul Național „Pentru Merit“ în grad de Cavaler (2000), Ordinul Meritul Cultural în grad de Ofițer, din partea Marelui Duce de Luxemburg (2017) și „Ordinul Soarelui Răsare” din partea Guvernului Japoniei (2019). În anul 2018 a primit Crucea Casei Regale a României pentru Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, Titlul de Cetățean de Onoare al Județului Sibiu și Titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Râmnicu Vâlcea.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top