Evenimente

Cosuri de gunoi pentru oameni responsabili!

Atunci cand simtim ca mediul inconjurator este amenintat, o idee buna este sa luam masuri in mod direct si personal. Magazinul Cosuri-europubele.ro este ideal pentru toti cei care doresc sa achizitioneze cosuri colectare selectiva, astfel incat procesul de reciclare sa devina mai simplu.

Fiecare dintre noi poate colecta selectiv. Chiar este indicat sa ne implicam personal in aceasta activitate si sa invatam sa aruncam deseurile in recipientele destinate fiecarui tip de gunoi. In Romania, culorile desemnate pentru colectarea selectiva sunt urmatoarele:

Galben– pentru colectarea plasticului si a metalului;

Albastru – pentru colectarea hartiei si a cartonului;

Verde – verde pentru colectarea sticlei.

Pentru deseurile menajere nu s-a stabilit inca o culoare in acest sens. De cele mai multe ori sunt folosite recipiente de culoare neagra.

Care sunt avantajele colectarii selective a deseurilor?

-Se diminueaza semnificativ costurile si protejam natura;

-Se evita amenzile aplicabile pentru nerespectarea reglementarilor in vigoare;

-Ajutati la conservarea resurselor naturale ale pamantului;

-Se recupereaza materialele reciclabile care ulterior se transforma in materie prima;

-Se reduce poluarea poluanti din aer, apa si sol, precum si a mediului inconjurator;

-Se reduce consumul de energie si se conserva resursele naturale;

-Ajuta la mentinerea unui mediu mai curat.

Vasta gama de produse cosuri metalice, cosuri inox, cosuri parcuri, europubele disponibile online, pe site-ul Cosuri-europubele.ro este de mare ajutor atat pentru locuitorii din apartamentele cu etaj cat si pentru institutii, restaurante, sau alte cladiri publice. Exista nenumarate beneficii pe care acest proces le aduce comunitatii si planetei, insa este important ca noi sa constientizam si sa incercam sa facem diferenta. Cel mai mic gest conteaza si daca ne uitam pe statistici, avem nevoie sa ne unim fortele si sa “provocam” un impact pozitiv, folosindu-ne de toate armele noastre.

Cel mai mare beneficiu al reciclarii inseamna, fara indoiala, conservarea energiei si a resurselor naturale pentru ca in procesele de fabricatie se vor utiliza materialele rezultate din reciclare. Obiectivele colectarii separate a deseurilor sunt: reducerea cantitatii de deseuri depozitate, implicarea comunitatii in sortarea deseurilor, informarea si constientizarea cetatenilor asupra beneficiilor colectarii separate.

Care este procesul ce trebuie urmat pentru a identifica desurile?

Identificarea – Identifica deseurile de ambalaje din locuinta ta.

Presarea – Preseaza deseurile de ambalaje din plastic si metal sau cartoanele, inainte de depozitare, pentru a economisi spatiul.

Depozitarea – Depoziteaza  deseurile de ambalaje separat de gunoiul menajer.

Depunerea – Depune deseurile colectate separat in containerele galben, verde si albastru!

Poluarea aerului cu mirosuri neplacute este un aspect des intalnit in orasele in care depozitarea deseurilor se face in gropi de gunoi. Aceste depozite reprezinta adevarate focare de infectie. Mai mult, felul in care se colecteaza, transporta si depoziteaza in prezent deseurile faciliteaza aparitia insectelor, sobolanilor si a altor animale care raspandesc boli si infectii.

Un aspect negativ este acela ca multe materiale reciclabile si utile sunt depozitate impreuna cu cele nereciclabile, fiind amestecate si contaminate din punct de vedere chimic si biologic, recuperarea lor fiind dificila. Alegeti gama de europubele si cosuri gunoiu de la Cosuri-europubele.ro!

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top