concept trei iasi
Fashion

CP C&A si Cradle to CradleTM prezinta cei mai sustenabili jeansi din lume

Cerficicaţi cu nivel GOLD de către Cradle to CradleTM* , jeanşii vor fi disponibili în magazine selecţionate din Europa începând cu luna August 2018.

C&A este primul retailer din lume care va comercializa jeanşi sustenabili certificaţi la nivel Gold de către Cradle to CradleTM . Realizaţi în parteneriat cu Fashion for Good – o platformă globală a cărui scop este să transforme industria modei într-o forţă a binelui, jeanşii C&A C2C Gold Level sunt 100% reciclabili şi biodegradabili.

C&A atinge apogeul în procesul de producţie prin certificările Cradle to Cradle TM
C&A a ales de această dată jeanşii tocmai pentru că procesul de manufacturare a acestui tip de produs este unul complex.

Dat fiind faptul că jeanşii sunt realizaţi din mai multe componente şi o înşiruire de procese şi procedee, furnizorii şi fabricile producătoare au selecţionate au fost verificate şi testate de nenumărate ori înainte de a li se oferi certificarea Cradle to CradleTM nivel Gold. Unele părţi şi procese au trebuit dezvoltate de la 0 pentru a putea fi certificate.

“Proiectarea celor mai sustenabili jeanşi a fost o provocare în care echipele au lucrat cu sârguință pentru mai mult de un an”, a spus Jeffrey Hogue, directorul general pentru Sustainabilite al C&A . “A fost nevoie de un parteneriat strâns între C&A și Fashion for Good cu diferiți furnizori, evaluatori și Cradle to Cradle Products Innovation Institute deoarece toate proprietățile materialelor trebuiau să fie evaluate cu atenție și testate în conformitate cu standardele riguroase ale produselor Cradle to Cradle.”

Pentru a promova producția de îmbrăcăminte sustenabilă, va fi publicat, împreună cu lansarea de produse pentru jeans şi ghidul Fashion For Good “Developing C2C Certified Jeans”. Acest ghid care va putea fi accesat gratuit de către oricine va oferi informații despre cum se produc blugii sustenabili pentru a ajuta şi alte organizații sau branduri să respecte cerințele programului Cradle to Cradle CertifiedTM.

“Suntem extrem de multumiţi de rezultat”, a declarat Hogue. “Toate componentele au fost optimizate cu succes pentru a se asigura că numai materiale non-toxice sunt folosite.în timpul procesului, numai energia regenerabilă şi standardele sociale ridicate au fost aplicate – rezultând astfel un produs care este conceput pentru viața sa viitoare.”

Produse sustainabile pentru toţi clienţii C&A
C&A își propune ca produsele sustenabile să devină noua normalitate. Prin urmare, prețul de vânzare pentru blugii de damă (şi bărbați) este de numai 29€ (129 Lei) în magazinul C&A online şi în magazine fizice selecţionate. Colecția C&A Cradle to Cradle CertifiedTM include tricouri și jeanşii certificaţi Gold, precum și articole certificate Bronze. Toate produsele sustenabile C&A vor fi comercializate sub eticheta/marca #WearTheChange lansată în primăvara anului 2018. Scopul acestei game #WearTheChange este acela de a aduce în atenţia clienţilor produsele cu atribute diferile care au fost produse în mod sustenabil în comparație cu articolele de îmbrăcăminte produse convențional; spre exemplu produsele Bio-Cotton sau cele cerficate Cradle to CradleTM.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top