Business

Creatie grafica si o gama larga de sarcini

nevoie de creatie grafica

Designerii grafici au o gama larga de sarcini. Comenzile variaza de la carti de vizita, reclame, articole de papetarie, brosuri, cataloage, fluturasi, reviste pentru clienti pana la dezvoltarea completa a logo-ului si a marcii. Fluxul de lucru este in mare parte acelasi: un client are o solicitare, iar proiectantul trebuie sa clarifice domeniul exact al comenzii. Ce e necesar? In ce stil ar trebui implementat grafic? Care sunt cerintele? Oricine este angajat sau lucreaza intr-o echipa vorbeste adesea cu colegii si astfel se aduna idei si se formuleaza concepte pentru creatie grafica.

Disciplina suprema

Dezvoltarea unui logo este considerata disciplina suprema in creatie grafica. Designerul grafic trebuie sa tina cont de multe aspecte. Ar trebui sa iasa in evidenta, dar in acelasi timp ar trebui sa se potriveasca cu filozofia corporativa. De asemenea, trebuie sa evite asemanarile cu logo-urile existente. Uneori, produsul sau ambalajul si designul web intra si ele in zona de responsabilitate. In creatie grafica, totusi, designerii media tind sa fie specialistii. Creatia grafica si media difera semnificativ. Pentru ca, in timp ce designerii grafici lucreaza in principal pentru sectorul tiparirii, designerii media se concentreaza pe sectorul digital si produc filme, animatii, jocuri, design web si aplicatii, de exemplu. Cu toate acestea, tranzitiile intre cele doua domenii profesionale sunt adesea fluide.

Publicul tinta

Publicul tinta al prezentarii sau raportului tau, sunt investitori, manageri sau doar oameni simpli. Este nevoie de creatie grafica pentru a atrage atentia audientei asupra factorilor si circumstantelor, pentru a arata planuri si strategii. Afisarea grafica a informatiilor ajuta la transmiterea ideii dorite, la consolidarea concluziei formulate sau la sublinierea accentului. Dar exista o problema – perceptia rezultatelor pozitive si negative. In acelasi timp, publicul diferit are atitudini diferite chiar si fata de cele pozitive. De exemplu, jurnalistii pot fi sceptici in ceea ce priveste realizarile. Actionarii tind sa reactioneze dur la pierderi. Si aici este nevoie de o abordare subtila si atenta.

Poti vorbi despre esecuri si negatii intr-un mod foarte plictisitor, iar o poveste interesanta si plina de viata despre succese, poate fi sustinuta de o demonstratie vizuala, care include o prezentare cu grafice impresionante. In acelasi timp, o diagrama aleasa corect, poate schimba radical perceptia informatiilor: daca pur si simplu arati cum au crescut veniturile companiei in cursul anului, nu va fi atat de impresionant ca si cand dinamica de subsidenta a concurentului tau ar fi afisata in apropiere.

Una dintre dificultatile care incetineste semnificativ raportarea si munca analitica, este alegerea tipului potrivit de diagrama. Alegerea incorecta poate provoca confuzie in mintea telespectatorilor sau poate duce la o interpretare eronata a datelor. Un designer, prin creatie grafica dezlantuie imaginatia si capteaza publicul cu continut digital bogat, folosind un motor media de ultima generatie, optimizat si accelerat cu instrumente de ultima generatie.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top